ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ – Στην κορυφή του κόσμου τα Γιαννιώτικα κουπιά

Πλήθος συγχαρητηρίων για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Γκόγκου και τους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής ομάδας

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κατερίνα Γκόγκου, μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που διεξήχθη στη λίμνη Βαρέζε από 27-31 Αυγούστου.
H νεαρή αθλήτρια, μετά από δυναμικές εμφανίσεις, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2022 στο Σκιφ Νεανίδων καθώς και Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα, αναδεικνύοντας την Ελλάδα πρώτη δύναμη στη γενική κατάταξη στην κατηγορία -19!
Ο Ν.Ο.Ι., για μία ακόμη φορά, κέρδισε τις εντυπώσεις αποδεικνύοντας τη διαχρονική του αξία στο Διεθνές στερέωμα, με αθλητές που τιμούν το άθλημα της κωπηλασίας και αγωνίζονται με πάθος φέρνοντας τον Όμιλο ψηλά στις παγκόσμιες κατατάξεις.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων έφερε και άλλες σημαντικές διακρίσεις. Την πρώτη θέση στο μικρό τελικό του αγωνίσματος διπλού σκιφ εφήβων κατέλαβε το πλήρωμα του Ν.Ο.Ι. που αποτελούνταν από τους Κούτρα Δημήτρη και Κωστούλα Βασίλη ενώ η Παπαϊωάννου Δήμητρα, στην πρώτη της εμφάνιση σε Διεθνή αγώνα, κατέλαβε τη 2η θέση στο μικρό τελικό στο αγώνισμα της τετρακώπου Νεανίδων.
Τη 2η θέση στο διπλό σκιφ Εφήβων στον Τελικό Γ’ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κέρδισε ο Κοπίδης Λεωνίδας και τέλος, σε μια κατηγορία παραπάνω, κάτω των 23 ετών, ο αθλητής του σωματείου Φαϊτάς Παύλος πήρε την 2η θέση στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Νέων Ανδρών στον τελικό Γ’.
Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωάννινων εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην μεγάλη προσπάθεια των αθλητών της και φυσικά στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γκόγκου Αικατερίνη, η οποία για μια ακόμη φορά έκανε περήφανους τόσο το σωματείο όσο και ολόκληρη την Ελλάδα και κατάφερε να ακουστεί ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος.  Ο Ν.Ο.Ι. αισθάνεται υπερήφανος για όλα τα παιδιά του σωματείου, που με το ήθος τους και μέσα από σκληρή προπόνηση και προσπάθεια δικαιώνονται για τους κόπους τους.
Παράλληλα, η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωάννινων συγχαίρει τους προπονητές του σωματείου Τσίλη Γιάννη, Λιόντο Φώτη, Λιόλιο Σάκη, Ευθυμίου Βασίλη και Μηλιώτη Παναγιώτη και δίνει τα πιο θερμά της συγχαρητήρια στον Παλαιοπάνο Απόστολο που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας της ομάδας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους γονείς για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων σε ό, τι αφορά τα παιδιά τους.
Τέλος, η Διοίκηση εκφράζει τα συγχαρητήριά της και στους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής Ομάδας καθώς και στα σωματεία τους  για τα εκπληκτικά αποτελέσματα, ανεξαρτήτως θέσης, και τους εύχεται καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους για άλλες μεγάλες στιγμές.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης, με ανακοίνωσή του, συγχαίρει την Κατερίνα Γκόγκου, αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων που διεξήχθη στη λίμνη Varese.
«Η δυναμική Κατερίνα, με καταγωγή από τη Βροντισμένη του Δήμου Πωγωνίου, κατάφερε τη μεγαλύτερη διάκριση και γέμισε υπερηφάνεια το Πωγώνι κι ολόκληρη την Ελλάδα, αφού το χρυσό μετάλλιο έφερε την χώρα μας στην πρώτη θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους αθλητές του Ν.Ο.Ι. για τις διακρίσεις τους και τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα, καθώς και στους προπονητές και σε ολόκληρη την οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων για τις επιτυχίες και τις συγκινήσεις που μας χαρίζουν», αναφέρει.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Επίσης, ο τομέας Αθλητισμού της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ συγχαίρει τους αθλητές του ΝΟΙ και της Εθνικής ομάδας για τις διακρίσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
«Η Ήπειρος και τα Ιωάννινα βρίσκονται για μια ακόμη φορά στην ευχάριστη θέση να υποδεχθούν Παγκόσμιους πρωταθλητές. Εκφράζουμε τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια μας στην 1η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Γκόγκου καθώς και  στους Βασίλη Κωστούλα και Δημήτρη Κούτρα που κατέκτησαν την 7η θέση.
Οι προσπάθειες και οι διακρίσεις των Ελληνίδων Αθλητριών και των Ελλήνων Αθλητών συνεχίζουν να σηκώνουν την Ελληνική Σημαία ψηλά και να μας κάνουν υπερήφανους. Είμαστε βέβαιοι ότι τα Γιαννιώτικα κουπιά θα συνεχίζουν να δίνουν μεγάλες διακρίσεις στην χώρα μας και σε επόμενες μεγάλες διοργανώσεις», αναφέρεται σχετικά.