Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ – Ο ΠΑΣ πάντα ήταν μια οικογένεια…

Ο προπονητής και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, μιλούν στον «Α» για την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος, την κοινή προσπάθειά τους και τους στόχους της ομάδας που παραμένουν υψηλοί για φέτος

 

Τον Γιάννη Ζήκο τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Τον Νίκο Δουβίτσα τον γνώρισα μόλις πέρυσι, αλλά από την πρώτη στιγμή είδα έναν άνθρωπο που γνωρίζει και αγαπά πραγματικά το μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Ακριβώς τον ίδιο δρόμο ακολουθεί εδώ και χρόνια και ο Γιάννης Ζήκος. Από την αρχή της μπασκετικής σεζόν οι δρόμοι τους είναι πλέον κοινοί…

Ο Νίκος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC και ο Γιάννης, Γενικός Διευθυντής της ομάδας.

Ας δούμε λοιπόν τι λένε και οι δύο στον «Α», για την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος, την κοινή προσπάθειά τους και τους στόχους της ομάδας που παραμένουν υψηλοί για φέτος. Μια συνέντευξη με ξεχωριστό ενδιαφέρον…

 

1. Νίκο, Γιάννη…. Μετά από τρεις μήνες, όλα δείχνουν πως σε πολύ λίγες ημέρες, ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, επιστρέφει σε αγωνιστική δράση. Πως αντιδράσατε στο άκουσμα της είδησης;

Νίκος: Περιμέναμε αρκετό καιρό για το ξεκίνημα των αγώνων και με το άκουσμα της έναρξης των αγώνων δεν το πιστεύαμε από την χαρά μας.

Γιάννης: Ανακούφιση. Οι τελευταίες τρεις εβδομάδες ήταν δύσκολες, γεμάτες αβεβαιότητα και χωρίς να έχουμε καμία δέσμευση και ενημέρωση από την ΕΟΚ.

 

2. Τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που την περασμένη Παρασκευή για μια ακόμη φορά σας άφηναν στον «πάγο»;

Νίκος: Οι αθλήτριες και το προπονητικό team είχαμε φτάσει στα όριά μας. Πιστεύω πως θα ήταν η τελευταία μας προπόνηση και την επόμενη μέρα όλοι μας θα ήμασταν σπίτια μας.

Γιάννης: Ως Διοίκηση είχαμε δώσει ένα deadline για το ποσό μπορούμε να κάνουμε υπομονή. Αυτό ήταν στις 28 Φεβρουαρίου…

 

3. Με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος η ομάδα μέτρα τρεις απουσίες. Έφυγαν για άλλα πρωταθλήματα η Cooper και η Vedrell και είναι εκτός μάχης για ζήτημα υγείας και η Κατσαμούρη. Αλλαγή πλάνων αγωνιστικών και διοικητικών; Εννοώ ξεκινά το πρωτάθλημα και βλέπετε πως θα κινηθείτε ή έχετε ήδη έτοιμη την επόμενη κίνησή σας;

Νίκος: Πραγματικά έχουμε πλέον σοβαρές απουσίες όμως θα πρέπει να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της ΕΟΚ και θα καθίσουμε να σκεφτούμε τι πραγματικά χρειάζεται και συμφέρει την ομάδα. Ο ΠΑΣ έχει ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν τον γυναικείο αθλητισμό.

Γιάννης: Ναι, όντως, έφυγαν δυο παιδιά κομβικά στην έως τώρα πορεία της ομάδας. Η Άνχελα είχε συμβόλαιο με την ομάδα έως το τέλος του ‘20 και η Σαμάνθα, μας έφερε μια πολύ συμφέρουσα πρόταση, την οποία και αξιολογήσαμε.

Αξιολογήσαμε τα δεδομένα έως εκείνη τη στιγμή, αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος και την δώσαμε με μορφή μεταγραφής. Ήδη έχουμε κινηθεί στην αντικατάσταση των κοριτσιών όμως θα δούμε και τις επίσημες αποφάσεις για τον τρόπο επαναλειτουργίας του πρωταθλήματος, ώστε να αποφασίσουμε για την συνέχεια.

 

4. Με όλα αυτά που έγιναν λόγω πανδημίας, οι στόχοι της ομάδας παραμένουν οι ίδιοι για φέτος;

Νίκος: Όπως ανέφερα και παραπάνω θα αξιολογήσουμε το πρόγραμμα και τις κινήσεις των ομάδων και θα πράξουμε αναλόγως. Σίγουρα κάποιοι αντίπαλοί μας ενισχύθηκαν και θα είναι καλύτεροι από πριν. Οι στόχοι για εμένα προσωπικά  δεν αλλάζουν με όποιες παίκτριες και αν έχω θα παλέψουμε για την τετράδα και την πρόκριση στο Κύπελλο.

Γιάννης: Οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν. Γι’ αυτό και ως διοίκηση στηρίξαμε τις παίχτριες και το προπονητικό τιμ, όλους αυτούς τους μήνες. Η ομάδα έχει θέσει συγκεκριμένους στόχους και θα τους στηρίξουμε μέχρι το τέλος.

 

5. Βλέπετε κανονική ολοκλήρωση του πρωταθλήματος; Διεξαγωγή και των δύο γύρων ή θα αλλάξουν τα πράγματα λόγω Εθνικής;

Νίκος: Δεν προλαβαίνουμε για δύο γύρους λόγω Εθνικής ομάδας. Θεωρώ πως οι αρμόδιοι θα φτιάξουν ένα πρόγραμμα για να τελειώσουμε περίπου στα μέσα Μαΐου.

Γιάννης: Η διεξαγωγή δυο γύρων εκ των πραγμάτων δεν είναι εφικτή. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πολύ και το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Μαΐου. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να δούμε ποιες ομάδες είναι διατιθέμενες να συνεχίσουν, ποια κενά θα υπάρχουν ώστε να μπορούμε να αναβάλουμε αγώνες  λόγω κρουσμάτων. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Αυτό που πιστεύω είναι πως θα γίνει ένα πρωτάθλημα πρώτου γύρου και μετά μια διαδικασία πλέι οφ για συγκεκριμένες ομάδες.

 

6. Η πανδημία έφερε τα πάνω – κάτω. Ωστόσο στο ελληνικό μπάσκετ και κυρίως στο γυναικείο ενδεχομένως να έχουμε πολλές εξελίξεις μετά τις εκλογές στην ΕΟΚ. Παρά τις όποιες εξελίξεις και με την πανδημία και με τις εκλογές, η πορεία ΠΑΣ και Δουβίτσα θα συνεχίσει να είναι κοινή και την επόμενη χρονιά;

Νίκος: Και από τις δύο πλευρές υπάρχει θετικό κλίμα. Θεωρώ πως μέχρι μέσα Μαρτίου θα πρέπει να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες. Αν όχι, μετά θα είναι απίθανο από την πλευρά μου να είμαι στον ΠΑΣ.

Γιάννης: Η φετινή χρονιά ήταν πρωτόγνωρη για όλους μας. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον Σύλλογο. Φυσικά και θα ύπαρξη αλλαγή στην ομοσπονδία . Η ομάδα μας στηρίζει την παράταξη του κ. Λιόλιου και το πρόγραμμα του. Έχει ανάγκη το γυναικείο και εν γένει το μπάσκετ αυτή την αλλαγή.

Όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας. Θέληση μας είναι να βρίσκεται και τα επόμενα χρόνια μαζί μας. Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα που θα λυθούν και αυτά τις προσεχείς ημέρες.

 

7. Γνωρίζω πως οι μεταξύ σας σχέσεις είναι άριστες! Αυτό επηρεάζει θετικά και τις παίκτριες; Ο ΠΑΣ μέσα και έξω από το παρκέ είναι μια οικογένεια;

Νίκος: Ο Γιάννης είναι στην ουσία αυτός που οργανώνει τα πάντα εκτός προπόνησης. Δεν θα μπορούσα να μην έχω καλές σχέσεις και αυτό έχει και αντίκτυπο και στις παίχτριες, Έξω από το παρκέ πάντα ο ΠΑΣ ήταν μια οικογένεια και αυτό οφείλεται περισσότερο στους ανθρώπους που είναι στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, διοίκηση και προπονητές.

Γιάννης: Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Ο Νίκος είναι επαγγελματίας και έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο και αυτό φάνηκε στη διαχείριση των αθλητριών όλη την χρονιά, με αγώνες και χωρίς αγώνες. Προσπαθούμε και οι δύο για το καλό του Συλλόγου… Αυτός μέσα στις τέσσερις γραμμές και εγώ έξω από αυτές.

 

8.  Κλείνοντας… Μια ευχή από τον καθένα σας για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και μια ευχή για το μέλλον της ομάδας;

Νίκος: Η ευχή μου είναι κάθε μέρα που περνάει και κάθε αγώνας να μας βρίσκει όλους χαρούμενους και υγιείς. Εύχομαι επίσης υγεία σε όλες τις ομάδες. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και στο τέλος να αφήσουμε πίσω μας αυτές τις δύο σεζόν.

Γιάννης: Η ευχή μου είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε από που αγαπάμε με υγεία! Όταν έχουμε την υγεία μας τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας για να τα πραγματοποιήσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ