Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες 

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας από το απόγευμα και μετά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Meteo.

Παρότι η θερμοκρασία για τα δεδομένα της εποχής θα είναι αρκετά υψηλή, έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σταδιακά από το μεσημέρι και έπειτα. Θα ξεκινήσουν κατά τόπους στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα επεκταθούν στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, και σταδιακά σε όλα τα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Ιόνιο ωστόσο, θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα, οι οποίες έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και το Ιόνιο.

Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα της θερμοκρασίας, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 19, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 21 και στη Στερεά από 8 έως 20. Παράλληλα στην Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 20, στις Κυκλάδες από 7 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 και τέλος στην Κρήτη από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και από το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ.