Φθιώτιδα: Στο νοσοκομείο μια 90χρονη μετά από επίθεση αδέσποτων σκυλιών

Στο νοσοκομείο στη Λιβαδειά κατέληξε το βράδυ της Τρίτης (05/03/2024) μια 90χρονη, μετά από επίθεση που δέχθηκε από αδέσποτα σκυλιά στη Ελάτεια Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το lamiareport η άτυχη γυναίκα είχε βγει με μια φίλη της για τον καθιερωμένο περίπατο στην Ελάτεια, όταν γύρω στις 7 το απόγευμα, αδέσποτα σκυλιά της επιτέθηκαν ρίχνοντάς την στο έδαφος.

Δύο άνθρωποι που είδαν τη σκηνή κι άκουσαν τις φωνές των δύο γυναικών, έτρεξαν και απομάκρυναν τα σκυλιά και προσπάθησαν να σηκώσουν την ηλικιωμένη.

Ωστόσο είχε χτυπήσει από την πτώση και πονούσε και με μέριμνα των δικών της ανθρώπων διακομίστηκε γρήγορα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, καθώς το ασθενοφόρο εκείνη την ώρα ήταν σε άλλη διακομιδή και θα καθυστερούσε. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει το ισχίο της και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της ηλικιωμένης έχει ενημερωθεί ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας και αυτό που ζητάνε, όπως κι όλο το χωριό που είναι ανάστατο από το περιστατικό, είναι επιτέλους να βοηθήσουν όλοι στη σωστή διαχείριση των αδέσποτων. Κρίνουν δε αναγκαία την απομάκρυνση από κατοικημένες περιοχές όσων σκυλιών εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.