Με μεγάλη συμμετοχή αλλά και πρωτότυπες ιδέες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερο, άνοιξε χθες στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Ιωαννίνων.
Η πρωτοτυπία του φετινού Φεστιβάλ που αντιμετώπισε δυσκολίες ως προς την υλοποίησή του με μετάθεση ημερομηνιών διεξαγωγής, αναφέρεται στο ότι είναι αφιερωμένο στον ελληνικό κινηματογράφο με την προβολή τριών ξεχωριστών ταινιών που έχουν ως θεματολογία τους τη μαγειρική.
Αμέσως μετά τις προβολές των ταινιών όμως, θα ακολουθεί ένας μπουφές για όλους στον οποίο θα προσφέρονται τα φαγητά που παρουσιάστηκαν στις ταινίες, καθιστώντας το Φεστιβάλ ως κάτι το ιδιαίτερο και για αυτόν το λόγο.
Εκ μέρους της διοργάνωσης που ανήκει στη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου ο Θεόδωρος Αλεξίου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των τριών ημερών με ολοκλήρωση το βράδυ του Σαββάτου όπως και στις παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν και σεμινάρια σκηνοθεσίας αλλά και σεμινάρια διατροφής σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Η σκηνοθέτιδα Χρύσα Ψωμαδέλλη που έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ και η επίσης σκηνοθέτιδα Θεοδώρα Μπασάκου έδωσαν το ξεχωριστό στίγμα της διοργάνωσης που μπορεί όπως είπαν να προσελκύσει πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα Γιάννενα, τα επόμενα χρόνια.