ΑΡΙΣΤΗ ΖΑΓΟΡΙΟΥ – Νεκρός εργάτης που καταπλακώθηκε από χώματα

Ένας 62χρονος εργάτης ανασύρθηκε νεκρός το μεσημέρι μετά από προσπάθειες ωρών από πυροσβέστες της Υπηρεσίας Κόνιτσας και της 5ης ΕΜΑΚ στην Αρίστη Ζαγορίου, μετά από τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη μία το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης από την Αρίστη προς το Πάπιγκο σε μικρή απόσταση από τα τελευταία σπίτια του οικισμού της Αρίστης, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας εκτελούσε εργασίες, για τη διέλευση του αγωγού αποχέτευσης, δίπλα στο πρανές του δρόμου.

Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί επακριβώς οι συνθήκες, αυτό που προκύπτει, είναι πως δύο εργάτες ηλικίας 62 και 60 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν εντός του σκάμματος, όταν ξαφνικά, έγινε κατάπτωση χωμάτων και εγκλωβίστηκαν εντός του σκάμματος. Και οι δύο προσπάθησαν να ανέβουν στην επιφάνεια και να γλιτώσουν, όμως εγκλωβίστηκαν, με τον 60χρονο να στέκεται τυχερός καθώς κατάφεραν να τον ανασύρουν έχοντας τις αισθήσεις του, κάποιοι συνάδελφοι εργαζόμενοι και πολίτες που έσπευσαν στο σημείο. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο ΠΓΝΙ χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Δεν κατάφεραν όμως να κάνουν το ίδιο και με τον δεύτερο εργάτη που έμεινε καταπλακωμένος από τόνους χωμάτων και έχασε τις αισθήσεις του. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Κόνιτσα και την 5η ΕΜΑΚ αντίστοιχα που αργότερα, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον 62χρονο χωρίς όμως τις αισθήσεις του.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρισκόταν και ο υπεύθυνος εργοδηγός του έργου που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.