Με εξαιρέσεις η κίνηση των φορτηγών στα παράλια

Επιτρέπεται η κυκλοφορία για φορτηγά που μεταφέρουν νωπά προϊόντα, προϊόντα τροφοδοσίας καταστημάτων και καύσιμα

 

Με τροποποιήσεις ως προς το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την Παρασκευή η απόφαση του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη για την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή για όλο το καλοκαίρι στο παραθαλάσσιο οδικό δίκτυο της Πρέβεζας.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η καθολική απαγόρευση χωρίς εξαιρέσεις και δυνατότητες χρήσης εναλλακτικών οδικών δικτύων για την τροφοδοσία των καταστημάτων και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κατά κύριο λόγο όπως και για την ομαλή τροφοδοσία των πρατηρίων υγρών καυσίμων, οδήγησε την Περιφερειακή Αρχή σε τροποποίηση της αρχικής απόφασης για τα βαρέα οχήματα.

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του από την Παρασκευή ο κ. Καχριμάνης, έπειτα από συζητήσεις με φορείς της αγοράς και τα επιμελητήρια, για το παραθαλάσσιο οδικό δίκτυο από την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου προς Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα και για το τμήμα Φιλιππιάδα –  Πρέβεζα τα βαρέα οχήματα θα μπορούν να διέρχονται τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο από τις δύο τα μεσάνυχτα έως τις εννέα το πρωί.

Αντίθετα, θα εφαρμόζεται καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων τις Κυριακές.

Οι εξαιρέσεις

Η νέα τροποποιητική απόφαση του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη προβλέπει την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών

μέγιστου επιτρεπόμενου ωφέλιμου βάρους άνω των 8 τόνων από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 έως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και κατά τις τρεις ημέρες της εβδομάδας, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ως και τις επίσημες αργίες από ώρα 15.00 έως 21.00.

Εξαιρούνται: α) Τα οχήματα ευπαθών και νωπών προϊόντων β) Τα οχήματα τροφοδοσίας κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών, ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων γ) Τα οχήματα τροφοδοσίας πάσης φύσεως καταστημάτων τουρισμού και εστίασης έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου. δ) Τα οχήματα μεταφοράς υγραερίου και υγρών καυσίμων έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου. ε) Τα οχήματα που εκτελούν εντεταλμένο έργο Πολιτικής Προστασίας. Τις πρωινές ώρες Σαββάτου και Κυριακής, ήτοι από 2 π.μ. έως 10 π.μ. επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.