Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ – Ζητούν ανάκληση των «αυθαίρετων» μεταθέσεων

Την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου, βρέθηκε στα Γιάννενα αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, μαζί με τα μέλη του πρωτοβάθμιου συλλόγου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Γιάννη Παπαδιά, Μαρία Θεοδωράκη και Γιώργο Κιτσάκη και εκπροσώπους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τους Θανάση Μαχτσίρα και Τίνα Ζέκα, έκανε περιοδείες σε κτίρια και υπηρεσίες και προχώρησε σε σειρά συνεντεύξεων και ενημερώσεων, σε μια προσπάθεια στήριξης των εργαζομένων, «με αφορμή τον νέο γύρο αυθαίρετων και τιμωρητικών μεταθέσεων – διώξεων από τον συντονιστή Β. Μιχελάκη και στο νομό Ιωαννίνων αλλά αντίστοιχα και στο νομό της Πρέβεζας», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Παράλληλα στην ανακοίνωση των εργαζομένων τονίζονται και τα εξής: «Έγινε παρέμβαση και ανοιχτή συζήτηση στην Δ/νση Υδάτων με τους συναδέλφους και την αναπλ. διευθύντρια, στην οποία απευθύναμε το αίτημα μας, να ζητήσει και η ίδια να  ανακληθούν οι αυθαίρετες αποφάσεις, εφόσον δέχεται ότι υπάρχει ζήτημα υποστελέχωσης χωρίς όμως να γίνει από την πλευρά της αποδεκτό, δείχνοντας ότι τελικά ευθυγραμμίζεται απόλυτα και χωρίς αστερίσκους, με τις επιλογές του συντονιστή. Εμείς από την πλευρά μας καταδείξαμε όλες τις αυθαιρεσίες στην Δ/νση Υδάτων εδώ και 3 χρόνια, τις διώξεις, τις μεταθέσεις και τις αυθαίρετες αναπληρώσεις, που έγιναν σε πολλούς συναδέλφους και δηλώσαμε την δεδομένη στήριξη μας και την συνέχιση της προσπάθειας μας, για την δικαίωση τους. Στην συνέχεια έγινε συζήτηση στην Δ/νση Πολιτικής προστασίας και μας αναφέρθηκε αναλυτικά, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ρόλου της, από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια παρά την σοβαρότητα και την αναγκαιότητα αναβάθμισης της. Στην Δ/νση ΠΕΧΩΣ έγινε αναφορά από τους συναδέλφους για μια σειρά προβλημάτων και για την συνεχή μείωση προσωπικού, όπως και στην Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων, με την φυγή σοβαρών αρμοδιοτήτων και κουβεντιάσαμε για όλες τις αυθαίρετες μετακινήσεις-μεταθέσεις, που έγιναν με υπαλλήλους προερχόμενους από την Υδάτων, λόγω σκοπιμοτήτων και εκκαθάρισης τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος στο Δασαρχείο Ιωαννίνων και  στη Δ/νση Αλλοδαπών συνεχίσαμε την ενημέρωση και για τους συμβασιούχους και για τα ευρύτερα ζητήματα αρμοδιοτήτων που αφορούν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και φάνηκε ότι είναι κοινή συνισταμένη, η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας και το αίτημα για άμεσες προσλήψεις προσωπικού».

Και καταλήγοντας οι εργαζόμενοι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ζητούν «να ανακληθούν από τον συντονιστή Β. Μιχελάκη, άμεσα όλες οι αυθαίρετες μεταθέσεις των συναδέλφων, να σταματήσουν οι παρεμβάσεις και ο εργασιακός εκφοβισμός στους εργαζόμενους, που δεν επιθυμούν να σκύψουν το κεφάλι στην αυθαιρεσία και την προσπάθεια της συστηματικής χειραγώγησης τους, επειδή τολμούν να κάνουν το αυτονόητο καθήκον τους, για την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό, να σταματήσουν την προσπάθεια μετατροπής των υπηρεσιών μας, σε υπηρεσίες ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ