ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – Μετέφεραν με νταλίκα 148 κιλά υδροπονικής κάνναβης

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 37 και 50 ετών, προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διενεργήθηκε έλεγχος από τα στελέχη με τη συνδρομή αστυνομικού  σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 «Βλάντ», σε νταλίκα στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τον κατάπλου επιβατηγού πλοίου, προερχόμενο από λιμένα Ιταλίας.

Κατόπιν ένδειξης του αστυνομικού σκύλου εντοπίστηκαν στο επικαθήμενο 16 χάρτινες κούτες που περιείχαν υδροπονική κάνναβη (skunk), συνολικού μεικτού βάρους 147 κιλών και 910 γραμμαρίων.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών  ανέρχεται περίπου σε 925.000 ευρώ!

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σύνολο των ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και η νταλίκα. Σημειώνεται ότι για τον 50χρονο υπάρχει ενεργό μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.