Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Βήματα μπροστά στην έγκυρη προηγμένη διαγνωστική

Με την ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών του Κέντρου Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακρίβειας, από την Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω ΕΣΠΑ

 

Την ικανοποίησή της για την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για την ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών του Κέντρου Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακρίβειας (ΚΥΕΙΑ), από την Περιφέρεια Ηπείρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 605.988 ευρώ, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Όπως σημειώνεται, το Κέντρο Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακριβείας (ΚΥΕΙΑ) δημιουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το 2018, ως μία κεντρική και συντονιστική δομή υπαρχόντων εργαστηρίων, με αποστολή την προαγωγή της έρευνας, την ανάδειξη νέων βιοδεικτών και την προσφορά καινοτόμων διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας στους πολίτες, επιδιώκοντας  με τον τρόπο αυτό την αναβαθμισμένη   διάγνωση και την στοχευόμενη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενειών.

Με το βήμα αυτό προσεγγίζουμε την Ιατρική Ακρίβεια στην περίθαλψη με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά των ασθενών, η οποία αποτελεί ένα νέο τοπίο που διαμορφώνεται διεθνώς στη βιοϊατρική καινοτομία και παράλληλα την εξασφάλιση της ισοτιμίας και της προσβασιμότητας όλων των πολιτών μέσω του δημοσίου συστήματος υγείας.

Η προμήθεια  του υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού, που εξασφαλίζει η ένταξη αυτής της πρότασης, σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες σύγχρονες δομές  του Νοσοκομείου  και  την εξειδικευμένη γνώση του προσωπικού του, θα συμβάλλει άμεσα στην έγκυρη προηγμένη διαγνωστική, σε όλη τη Περιφέρεια της Ηπείρου.

«Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Ηπείρου και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την χρηματοδότηση η οποία κρίνεται απαραίτητη για την υλοποίηση του ως άνω Κέντρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ