Πάσχα με υψηλές πληρότητες στα Ιωάννινα

Το απόλυτο θα αγγίξουν οι πληρότητες των καταλυμάτων στα Ιωάννινα και τους ορεινούς προορισμούς και για τις ημέρες του Πάσχα, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αν και το μεγάλο κύμα των εκδρομέων και των ετεροδημοτών αναμένεται από σήμερα στην περιοχή.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής περιόδου των εορτών του Πάσχα, όπως ανέφερε ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Σουρέλης είναι και το ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών είναι από την Κύπρο και το Ισραήλ, ενώ παρατηρείται μία ελαφρά κάμψη της ζήτησης από επισκέπτες από την Ελλάδα.

Ο ένας λόγος είναι αναμφίβολα οικονομικός, με τα περισσότερα νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες που δεν επιτρέπουν με ευκολία τουλάχιστον τις εξορμήσεις τους και ο δεύτερος σχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές του Μάιου, που επίσης θα προσθέσουν έξοδα για όσους θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν προς τον τόπο καταγωγής τους.

Ακυρώθηκαν οι σχολικές εκδρομές

Οι εκλογές πάντως σύμφωνα με τον κ. Σουρέλη στις 21 Μαΐου δημιούργησαν και ένα σημαντικό πρόβλημα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, που είναι ένας ελκυστικός και αγαπημένος προορισμός για τις σχολικές εκδρομές από όλη την Ελλάδα.

Το σύνολο των εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί από το πρώτο δεκαήμερο του Μάιου μέχρι και το τέλος του μήνα ακυρώθηκε, λόγω της διενέργειας των εκλογών, όπως ανέφερε ο κ. Σουρέλης και η αγωνία μεταφέρεται πλέον και για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής δεύτερου γύρου των εκλογών στις αρχές Ιουλίου που θα προκαλέσει νέες επιπτώσεις στο τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή.