Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ο Πλάτανος», συμμετέχοντας στον «Καλλιτεχνικό Μάιο» που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ανεβάζει φέτος το θεατρικό έργο του Σπύρου Μελά «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται».
Πρεμιέρα κάνει την προσεχή Δευτέρα 26 Μαΐου στο Καμπέρειο θέατρο, στις 9 το βράδυ και θα ακολουθήσει δεύτερη παράσταση στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα, την επόμενη μέρα την Τρίτη 27 Μαΐου.
Το έργο
Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται είναι τρίπρακτη κωμωδία ηθών, του θεατρικού συγγραφέα Σπύρου Μελά. Το έργο γράφτηκε το καλοκαίρι του 1935 και ανέβηκε από τον θίασο της ηθοποιού Αλίκης Νορ, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Λογοθετίδη. Το 1953 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον ίδιο τίτλο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζαρίδη και με τον Πέτρο Κυριακό στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η δεύτερη μεταφορά του στον κινηματογράφο θα γίνει το1977, με τον τίτλο «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται» και με πρωταγωνιστή τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Για την τηλεόραση διασκευάστηκε το 1979, σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Γρηγορίου και με τον Ανδρέα Φιλιππίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το έργο μεταφράστηκε και παίχτηκε στο πολωνικό, ρουμανικό, φινλανδικό και τουρκικό θέατρο.
Συντελεστές
Η επιμέλεια και σκηνοθεσία είναι της Χαράς Λάμπρη και παίζουν οι: Χαράλαμπος Γάκης, Άνθιμος Τσομπανίδης, Όλγα Μπιάνκο, Έφη Τσούβαλη, Γιώργος Ζυγούρης, Καίτη Βασιλείου, Θωμάς Χαλκιάς, Γιάννης Βούλγαρης, Ελένη Στεργιοπούλου, Μάγδα Καστάνη, Δημήτρης Γάκης και Όλγα Τσάκα.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.