Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και μνήμης έγινε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Δ. Χατζή» η επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων της Ζωσιμαίας Σχολής για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Πάνου, που αναφέρθηκε στις δράσεις της τελευταίας τριετίας και τα σχέδια για τα επόμενα χρόνια με αποκορύφωμα την προετοιμασία για τον εορτασμό, το έτος 2028, των διακοσίων χρόνων από την ίδρυση της Ζωσιμαίας Σχολής.
Ακολούθησε χαιρετισμός της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών Αναστασίας Γιογλή, η οποία εξέφρασε την εκτίμηση της στις δράσεις του Συλλόγου και την διάθεση του Δήμου Ιωαννιτών να στηρίξει τις προσπάθειες του Συλλόγου.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Φίλιππας Φίλιος, Πρόεδρος του Συλλόγου για δύο θητείες και πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων. Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε σημαντικές δράσεις του Συλλόγου, όπως τις επισκέψεις στην Νίζνα της Ουκρανίας, την αδελφοποίηση με το Ζωγράφειο Σχολείο της Κωνσταντινούπολης και την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκθέσεις ζωγραφικής, την έκδοση του περιοδικού «Ζωσιμάδες» και τον αγώνα του Συλλόγου για να γίνουν πάλι Πρότυπα το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής.
.Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο με φωτογραφίες και σκηνές από όλη την πορεία του Συλλόγου, με αναφορές και εικόνες από τα τριάντα χρόνια του Συλλόγου μας, που δημιούργησε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Λάζαρος Σακελλαρίου. Ακολούθησε παρέμβαση του καθηγητή Απόστολου Κατσίκη για το παρελθόν και προτάσεις για το μέλλον του Συλλόγου. Έγιναν και άλλες βιωματικές αναφορές, αναμνήσεις και προτάσεις από πολλά μέλη και φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.