«Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθήματος της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, συνεχίζει με την υλοποίηση του 2ου κύκλου του εργαστηρίου «Ψηφιακά Εργαλεία στην εκπαίδευση».

Κατά τον 2ο κύκλο του εργαστηρίου, θα διερευνηθεί η θεματική «Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) στην Εκπαίδευση».

Έπειτα από γραπτές και προφορικές προτάσεις και ανατροφοδοτήσεις από τις/τους συμμετέχουσες/οντες, καθώς και την εξάπλωση σε όλους τους τομείς της ζωής μας της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) και των εργαλείων της, κρίθηκε απαραίτητο να υλοποιηθεί ένας κύκλος για τη χρήση εργαλείων ΤΝ στην εκπαιδευτική πράξη.

Πώς μπορεί ένα εργαλείο ΤΝ γενικής χρήσης, όπως το ChatGPT, να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς; Υπάρχουν εργαλεία ΤΝ ειδικά προσαρμοσμένα για εκπαιδευτικούς σκοπούς; Οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το περιβάλλον εργασίας δύο δημοφιλών εργαλείων ΤΝ (ChatGPT, BriskTeaching), να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνουν τα εργαλεία αυτά για την παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού και να οικειοποιηθούν τη χρήση τους στην εκπαιδευτική πράξη.

Κάθε εργαστήριο είναι αυτοτελές και ολοκληρώνεται σε δύο (2) ώρες. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και φοιτητές / φοιτήτριες που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία στην εκπαιδευτική πράξη.

Το εργαστήριο θα υλοποιείται κάθε Δευτέρα, ώρα 16:15 – 18:15, στο Κέντρο Πληροφόρησης της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, και θα διεξάγεται κατά το διάστημα από 20 Ιανουαρίου έως 7 Απριλίου.

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 2651072863. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήριο 8 άτομα.

Ώρες δήλωσης συμμετοχών: 8:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. Δευτέρα – Παρασκευή

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Ελένη Καμποσιώρη, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής.