Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

6η ΥΠΕ – Νέα ασθενοφόρα σε Μέτσοβο, Κόνιτσα και Δελβινάκι

Ενώ ακόμη δυο έφθασαν ήδη στα Κέντρα Υγείας Καλεντίνης στην Άρτα και Πάργας

Τις ανάγκες απομακρυσμένων κυρίως περιοχών, αναμένεται να καλύψουν τα τρία – από τα δέκα συνολικά – νέα ασθενοφόρα που παρέλαβε η 6η ΥΠΕ και τα οποία ήδη παραδόθηκαν στα Κέντρα Υγείας Μετσόβου, Δελβινακίου και Κόνιτσας.
Συγκεκριμένα, νέα ασθενοφόρα παρέλαβαν τα Κέντρα Υγείας Καλεντίνης στην Άρτα, Πάργας, Μετσόβου, Δελβινακίου και Κόνιτσας, ενώ τα υπόλοιπα πέντε διατέθηκαν σε μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας.
Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία εντάσσονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου, παρέλαβε τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα που έχουν όλες τις προδιαγραφές για να καλύψουν τις ορεινές περιοχές για τις οποίες και προορίζονται.
Όλα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και είναι όλα 4×4 ώστε να μπορούν, χωρίς προβλήματα, να φτάνουν και στα πιο δυσπρόσιτα ορεινά σημεία.
Τα νέα ασθενοφόρα, αποκτήθηκαν κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, ενώ το κόστος τους ανήλθε στα 800.000 ευρώ, ποσό που καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης, βρέθηκε χθες στα Γιάννενα και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προμήθεια των ασθενοφόρων λέγοντας ότι «πρόκειται για δέκα ασθενοφόρα με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι όλα 4×4 γιατί το πρώτο μας μέλημα ήταν να ενισχύσουμε τα Κέντρα Υγείας που βρίσκονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, παρέχοντας στους συμπολίτες μας, ασφάλεια, άμεση και γρήγορη επέμβαση όπου χρειαστεί. Μέλημά μας είναι οι άνθρωποι της υπαίθρου».
Νωρίτερα, χθες, είχε πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τη χρήση και λειτουργία των νέων ασθενοφόρων, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στο σεμινάριο παρών ήταν και ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Νικόπουλος.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης, αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 20:00, στα Γιάννενα προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο για την δωρεά οργάνων.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ