Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Διακομιδές, όπως και πριν αποφάσισε το ΔΣ του ΠΓΝΙ

Τη θέση του διευθυντή τις Ιατρικής Υπηρεσίας, σχετικά με τον τρόπο που θα εκτελούνται οι διακομιδές από το ΠΓΝΙ προς άλλες δομές υγείας πήρε το ΔΣ του νοσοκομείου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κορομπίλιας είχε υποβάλλει την παραίτησή του πριν από δύο εβδομάδες, όταν σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης, προβλέφθηκε η δυνατότητα συνοδείας του ασθενούς που διακομίζεται σε άλλο νοσοκομείο, από γιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας εφόσον έχει ολοκληρώσει έξι μήνες ειδικότητας.

Στο ΠΓΝΙ η απόφαση αυτή δεν είχε εφαρμοστεί πλην όμως οι γιατροί της ΜΕΘ είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και απαίτησαν να εφαρμοστεί η απόφαση, με το δικαστήριο να τους δικαιώνει.

Η διοίκηση του νοσοκομείου βρέθηκε ανάμεσα σε Συμπληγάδες, πλην όμως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Γ. Φλούδας, η διοίκηση αποφάσισε στο συμβούλιο της Πέμπτης, να μην εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, αλλά να γίνονται οι διακομιδές, βαρέως πασχόντων ασθενών, με τη συνοδεία αναισθησιολόγου ή εντατικολόγου.

«Προφανώς και η διοίκηση και ο Σύλλογος τάχθηκε υπέρ της θέσης του κ. Κορομπίλια, γιατί δε θέλουμε να κινδυνεύσει η ζωή κανενός ασθενούς, ούτε φυσικά κάποιου γιατρού. Η δικαστική απόφαση αφορούσε τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις συνθήκες της έξαρσης της πανδημίας και η διοίκηση χθες (σ.σ την Πέμπτη) αποφάσισε να διατηρηθεί το καθεστώς που υπάρχει μέχρι σήμερα», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

Χαμηλά (ακόμη) οι εισαγωγές

Με το έκτο κύμα της πανδημίας να «χτυπά την πόρτα» των δομών υγείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες με την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, υπάρχει έκδηλη αγωνία για το πώς η επιδημιολογική αυτή εικόνα θα μεταφραστεί και σε ένα πίεση στο σύστημα υγείας. Προς το παρόν πάντως και γενικότερα, αλλά και σε τοπικό επίπεδο δεν καταγράφεται κάποια πίεση στα νοσοκομεία, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα. «Το σίγουρο είναι, ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το έκτο κύμα της πανδημίας, που εκτιμούμε, ότι θα έρθει από το Φθινόπωρο», ανέφερε ο κ. Φλούδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ