ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ – Συνεργασία για τον πρωτογενή τομέα και τις οδικές συνδέσεις

– Με τον Περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος, Ν. Βαΐτσης – Διακοπές κυκλοφορίας στην 3η επαρχιακή οδό λόγω έργων στο Τσίμοβο

 

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο Ματσούκι, τους Καλαρρύτες και το Συρράκο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Νίκου Βαΐτση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ο κ. Βαΐτσης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των τριών κοινοτήτων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ζήτησε αρχικά από την Περιφέρεια Ηπείρου να συνδράμει με τις δυνάμεις της στην προσπάθεια για να βελτιωθούν οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, με τον κ. Καχριμάνη να δηλώνει ότι η Περιφέρεια πάντα βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των ανθρώπων αυτών σε δύσκολες συνθήκες.

Ένα δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου από Προσήλιο προς Συρράκο, Καλαρρύτες, Ματσούκι και Χριστούς. Και γι’ αυτό το θέμα υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον κ. Καχριμάνη, που έκανε γνωστό ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η διαδικασία σύνταξης μελέτης.

Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της διευθέτησης των εργασιών στην 3η επαρχιακή οδό στο Τσίμοβο, με τρόπο που να μην υπάρξει πολυήμερος αποκλεισμός της περιοχής, αλλά και να μην προκύψουν ζητήματα για τις πτηνοτροφικές μονάδες.

Μετά από συνεννόηση και με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, καταρτίστηκε πρόγραμμα εργασιών, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα να υπάρχουν διαστήματα, που θα είναι δυνατή η χρήση του δρόμου, χωρίς παράλληλα να παρεμποδίζονται οι εργασίες.

Η 3η επαρχιακή οδός

Εν τω μεταξύ, κλειστή για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας θα είναι στις αρχές Ιουλίου η 3η επαρχιακή οδός στην περιοχή του Τσίμοβου, λόγω εργασιών βελτίωσης της οδού που θα εκτελέσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Οι διακοπές κυκλοφορίας θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 2 Ιουλίου, όταν δρόμος θα παραμείνει κλειστός έως τις 8 το βράδυ της Τετάρτης. Από τις 8 το βράδυ της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης ο δρόμος θα ανοίξει για να ξανακλείσει εκ νέου από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 8 το βράδυ της Παρασκευής. Από το Σάββατο 8 Ιουλίου και για όσο διάστημα εκτελούνται εργασίες, η κυκλοφορία θα διακόπτεται από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί θα υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης οχημάτων. Ανοιχτός θα είναι ο δρόμος και την Κυριακή, καθώς δε θα εκτελούνται εργασίες.

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ενημερώνει εγκαίρως τους κατοίκους της περιοχής για να προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να αποφύγουν την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει για οποιαδήποτε αλλαγή υπάρξει, ευελπιστώντας οι εργασίες να κυλήσουν ομαλά και να ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών.