Με χαρακτηριστικό την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Θωμά Γιωτίτσα και του πρώην αντιδημάρχου, Γιώργου Αρλέτου, διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, την αντιπαράθεση προκάλεσε η τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου του έργου αναβάθμισης των σχολικών αυλών μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας- έργο που έχει προβληθεί με μεγάλη ένταση από τη δημοτική αρχή- που ήρθε για συζήτηση στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη.
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρλέτος άσκησε κριτική μιλώντας για «προχειρότητα και μη χρηστή διοίκηση», τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπογράφουν σύμβαση, να ανακοινώνουν τα σχολεία και πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών, να ανακαλύπτουν ότι λείπουν οι οικοδομικές άδειες.
Η απουσία των οικοδομικών αδειών οδήγησαν στην απόφαση να βγουν εκτός το 7ο δημοτικό σχολείο και το συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και να μπουν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βρυσούλας και το 3ο Δημοτικό Μαρμάρων.
Τα υπόλοιπα σχολεία παραμένουν ως έχουν και είναι τα : 6ο ΕΠΑΛ, 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων – 10ο και 3ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 3ο Δημοτικό, 13ο Δημοτικό και το Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής.
Ο κ. Αρλέτος υπενθύμισε ότι η επιλογή των σχολείων των σχολικών αυλών για την ακρίβεια, έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία ενώ θύμισε ότι στον διαγωνισμό υπήρχε μόνο μία συμμετοχή με πολύ μικρή έκπτωση.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 280.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τον κ. Αρλέτο είναι «αχρείαστο» καθώς θα μπορούσε όλη τη διαδικασία να ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Θωμάς Γιωτίτσας υπεραμύνθηκε των ενεργειών και των αποφάσεων και επιχείρησε να αντιστρέψει τα όσα έγιναν με το μπες βγες σχολείων και υποστήριξε ότι «το έργο είναι πολύ μεγάλο και η ολοκλήρωση του θα στέψει τα το ενδιαφέρον όλων στην πόλη μας».
Προς το παρόν μένει να διαπιστωθεί από την πορεία εάν όλα τα υπόλοιπα έχουν γίνει κανονικά, έχουν ελεγχθεί οι σχετικοί φάκελοι των σχολείων και δεν θα προκύψουν και άλλα ζητήματα.
Να καθαριστούν δημοτικοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές ζήτησε στη διάρκεια της συζήτησης σχετικών θεμάτων στη δημοτική επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών η αντιπολίτευση. Γιώργος Αρλέτος και Ελένη Ακονίδου επικεντρώθηκαν στην ανάγκη καθαρισμού όλων των δημοτικών χώρων καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο ειδικά σε περιοχές εκτός του στενού αστικού ιστού.
Την ίδια ώρα ζητήθηκαν εξηγήσεις αναφορικά με το θέμα εντός ημερήσιας διάταξης για εγκριση τεχνικών προδιαγραφών για ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων λόγω πυροπροστασίας.
Ο κ. Αρλέτος ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις αναφορικά με το τι θα καλύψει αυτή η απόφαση, την διάρκεια της σύμβασης αλλά και άλλες διευκρινήσεις.