«ΔΩΔΩΝΗ» – Με ιδιαίτερη δυναμική και στην κατηγορία των σνακ

Η γνωστή γαλακτοβιομηχανία επεκτείνεται και στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων με μια σειρά από σνακ τυριού με φέτα

 

Με ιδιαίτερη δυναμική η γνωστή γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως μπαίνει στην ευρύτερη αγορά των τροφίμων, λανσάροντας μια σειρά από σνακ τυριού.

Με τη νέα αυτή κίνηση η «Δωδώνη» καινοτομεί και παρουσιάζει στο καταναλωτικό κοινό το νέο προϊόν της. Ο λόγος για τα σνακς τυριού με φέτα, τομάτα και ρίγανη, με φέτα και καραμελωμένο κρεμμύδι και με φέτα, χαλαπένιο και τσίλι, με την επωνυμία «Δωδώνη Baked Cheese Thins», σε συσκευασίες των 50 γραμμαρίων, βρίσκονται ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετς, ενώ θα είναι διαθέσιμα και σε μικρότερα σημεία πώλησης, όπως περίπτερα.

Την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της «Δωδώνη», Μιχάλης Παναγιωτάκης, παρουσίασε το νέο προϊόν, και σε δηλώσεις του τόνισε με έμφαση πως στοχευμένα το λανσάρισμα έγινε αυτή την περίοδο, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να έχει μια νέα επιλογή παράλληλα με την παρακολούθηση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, τα νέα αυτά προϊόντα, παράγονται στο εργοστάσιο της Unismack στο Κιλκίς, εταιρεία την οποία είχε εξαγοράσει το 2019 η Lime Capital Partners, κοινών συμφερόντων με την SI Foods, που πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών της «Δωδώνη» στη CVC Capital.

Η έρευνα διήρκησε δύο χρόνια και τα προϊόντα κυκλοφόρησαν πρώτα στο εξωτερικό, πριν αποφασιστεί το λανσάρισμά τους στην ελληνική αγορά με κάποιες προσαρμογές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Δωδώνη», στις δηλώσεις του, έκανε ακόμη λόγο για μια ιστορικά σημαντική στιγμή για την εταιρεία, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, υψηλής διατροφικής αξίας, που δεν έχει χρωστικές ουσίες, δεν έχει συντηρητικά, χωρίς γλουτένη και λακτόζη.

«Είναι κάτι ενδιάμεσο από τσιπ και σνακ. Είναι ένα premium προϊόν, με βάση 70% τη φέτα και από μόνο του δημιουργεί μια ξεχωριστή κατηγορία», είπε και έκανε γνωστό πως σύντομα θα ανακοινωθεί και η κυκλοφορία και άλλων προϊόντων στην κατηγορία των σνακ.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα, που μπορούν να γίνουν με τη φέτα. Είμαστε ακόμη στην αρχή. Η Δωδώνη δε θέλει να μείνει πίσω, θέλει να είναι μπροστά», σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα φυτικά επιδόρπια Plant’d, που έθεσε σε κυκλοφορία από την άνοιξη, ο κ. Παναγιωτάκης είπε πως έχουν εξαιρετική επιτυχία. Μάλιστα, στα προϊόντα με βάση τη βρώμη βρίσκεται στη 2η θέση, ενώ γενικά στα φυτικά επιδόρπια είναι στην 4η θέση. Και σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να υπάρχουν νέα προϊόντα το επόμενο διάστημα.

Με τα νέα σνακ της «Δωδώνη» στην αγορά η εταιρεία, εξελίσσεται και επεκτείνεται με στόχο να μετατραπεί σε μια μεγάλη βιομηχανία τροφίμων.

Τέλος και πιο αναλυτικά να αναφέρουμε πως τα νέα «Βaked Cheese Thins» είναι διαθέσιμα σε τρεις γεύσεις:

Tomato & Oregano: Αποτελεί μια πινελιά σε ένα κλασικό ελληνικό γευστικό συνδυασμό με την προσθήκη τομάτας και ρίγανης, για μια έντονη μεσογειακή γεύση.

Jalapeno Chilli: Μια ελαφρώς πικάντικη αλλά ισορροπημένη επιλογή, η οποία ξεχωρίζει και  δίνει μια δυνατή εμπειρία γεύσης.

Caramelised Onion: Ένας gourmet συνδυασμός, καραμελωμένων κρεμμυδιών, ο οποίος ισορροπείται από γλυκές νότες.

 

Βασίλης Λούπας