ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Τα συνέδρια «πυλώνας» ανάπτυξης του τουρισμού

Η πόλη κατέχει υψηλή θέση στη λίστα των πόλεων, που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα συνέδρια διεθνούς επιπέδου και λόγω των συνεδριακών ξενοδοχειακών υποδομών, αλλά και λόγω της βελτίωσης της οδικής πρόσβασης, με τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού να είναι πολλά

 

 

 

Έναν ιδιαίτερα σημαντικό «πυλώνα» ανάπτυξης του τουρισμού έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η πόλη των Ιωαννίνων, κερδίζοντας συνεχώς επισκέπτες και αυξάνοντας το τουριστικό προϊόν.

Ο «πυλώνας» αυτός, ο οποίος έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, δεν είναι άλλος από τον συνεδριακό τουρισμό, καθώς τα Ιωάννινα, κερδίζουν έδαφος στη φιλοξενία συνεδρίων υψηλού επιπέδου, που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε στην 12η ετήσια συνάντηση που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και διοργανωτών Συνεδρίων και των Γραφείων Προσέλκυσης Συνεδρίων αντίστοιχα, όπου αναφέρθηκε η προοπτική και πρόθεση δημιουργίας ενός εθνικού φορέα, που θα διαμορφώσει στη συνέχεια μία εθνική στρατηγική σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV και δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιώργου Λώλη, τα Ιωάννινα, την τελευταία δεκαετία έχουν αποκτήσει ένα στρατηγικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες περιοχές, που είναι οι εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει στα ξενοδοχεία της πόλης, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Παράλληλα, η πόλη προβάλλει και ως ένας ιδανικός προορισμός για μικρές αποδράσεις και στο πλαίσιο διεξαγωγής των συνεδρίων αλλά και σε άσχετους χρόνους με αυτά, όπως επίσης για μικρότερα επαγγελματικά ταξίδια και τα λεγόμενα ταξίδια κινήτρων.

Όπως λοιπόν δήλωσε στο Ioannina TV, ο κ. Λώλης, τα Ιωάννινα έχουν ήδη κατακτήσει μία πολύ υψηλή θέση στη λίστα των πόλεων, που μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα συνέδρια διεθνούς επιπέδου, με χιλιάδες συμμετέχοντες, και λόγω των συνεδριακών ξενοδοχειακών υποδομών, αλλά και λόγω της βελτίωσης της οδικής πρόσβασης.

«Αυτό που συζητάμε πλέον είναι να ενταχθεί η πόλη μας στην εθνική στρατηγική και η οποία θα απευθύνεται στο εξωτερικό μέσω μίας πλατφόρμας, με όλα τα χαρακτηριστικά των προσφερόμενων πόλων, που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους διοργανώσεις. Εμείς έχουμε την ευθύνη στη συνέχεια να μπούμε δυνατά σε αυτό το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε το κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού που μπορούμε, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα», ανέφερε ο κ. Λώλης.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού χαρακτήρισε πρόκληση για την πόλη την επίτευξη συμφωνιών για τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις των Ιωαννίνων και με άλλες χώρες, μετά την Κύπρο και το Ισραήλ.

«Πιστεύω, ότι θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες μπροστά μας που δε θα είναι μόνον η Γερμανία, που πιστεύω, ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα. Θα πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι κι εμείς για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ευκαιρίες, όπως επίσης να αξιοποιήσουμε και τη δυνατότητα που μας δίνει σε επικοινωνιακό και ουσιαστικό επίπεδο, η συμπερίληψη της πόλης μας στη λίστα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων, ως το 2030», ανέφερε.