Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΗΠΕΙΡΟΣ – Ένας υπέροχος προορισμός τεσσάρων εποχών

Στη δυναμική, τουριστική αγορά του Βελγίου αποκαλύφθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει η Ήπειρος στους επισκέπτες της – «Κέρδη» για τις οινοποιητικές επιχειρήσεις της Ηπείρου από τη συμμετοχή της Περιφέρειας και στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών, στο Ντίσελντορφ

 

Την 1η Ειδική Προωθητική Εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου των 4 εποχών και των τοπικών προϊόντων στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε την Τρίτη η Περιφέρεια στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Προώθησης Τοπικών Προϊόντων, Γιώτα Ναυρόζογλου και η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Έλληνας Πρόξενος στις Βρυξέλλες Βασίλης Ζαρμπάλης,  ο Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος Αναστάσιος Παπαθωμάς και η Υποδιευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Benelux (Κάτω Χώρες) Αντζελα Τζίφα. «Η Ήπειρος είναι ένας υπέροχος προορισμός με κρυμμένα μυστικά, απρόσμενα όμορφος και εντυπωσιακός κάθε εποχή του χρόνου» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Ζαρμπάλης, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Περιφέρεια Ηπείρου, για τις στοχευμένες ενέργειες που υλοποιεί, με στόχο την προώθηση του προορισμού στη δυναμική αγορά του Βελγίου.

Η αντιπεριφερειάρχης κα Ναυρόζογλου, απευθυνόμενη στους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες, «σύστησε» στους τουριστικούς πράκτορες τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος για τους επισκέπτες της, καλώντας τους Βέλγους να την εντάξουν στους επόμενους τουριστικούς προορισμούς τους.

«Η Ήπειρος είναι μια περιοχή που προσφέρει δυνατότητες για τουρισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, συνδυάζοντας, τη θάλασσα με τα βουνά, τον πολιτισμό με την ιστορία και τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα με τη γαστρονομία», τόνισε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας και το χαιρετισμό  του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος υπογράμμισε τις πολύ στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ της Ηπείρου και του Βελγίου, μιας χώρας στην οποία ζουν και εργάζονται αρκετοί Ηπειρώτες.

«Κάθε επισκέπτης μπορεί να ζήσει στην Ήπειρο μια ανεπανάληπτη εμπειρία διακοπών, να επισκεφθεί σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, να περπατήσει στα πανέμορφα βουνά, να απολαύσει αξιοθαύμαστα τοπία, να κολυμπήσει σε υπέροχες παραλίες και  φυσικά να δοκιμάσει την αυθεντική κουζίνα του τόπου», τόνισε η Διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κα Μαρκούλα, κάνοντας ειδική αναφορά στην αυθεντική Ηπειρώτικη φιλοξενία.

Η κα Τζίφα από την πλευρά της, μετέφερε την προσωπική της εμπειρία από την επίσκεψη της στην Ήπειρο, έναν  εξαιρετικό προορισμό για διακοπές που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις, ιδανική για οικογένειες.

Την παρουσίαση της «Ηπείρου των 4 εποχών» ενός προορισμού που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα, έκανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά, στις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, την άνετη και ασφαλή πρόσβαση μέσω των δυο σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρονται στους επισκέπτες.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εστιατορίου «Tapas Soif by Canette» του Ηπειρώτη Θωμά Τσάνη, πραγματοποιήθηκαν 30 B2B συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών του τουρισμού από την Ήπειρο και τουριστικών πρακτόρων από το Βέλγιο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Ηπειρώτικες γεύσεις βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές και ποιοτικά τοπικά προϊόντα, τα οποία απόλαυσαν οι  παρευρισκόμενοι μαζί με γνωστά κρασιά της Ηπείρου. Το menu επιμελήθηκε ο γνωστός Ηπειρώτης chef,  Κύρκος Ζήσης, ο οποίος δραστηριοποιείται στις Βρυξέλλες κι  γνώρισε στους Βέλγους την Μεσογειακή κουζίνα.

Την ικανοποίησή τους για το πλήθος και την ποιότητα των B2B συναντήσεων και την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης, εξέφρασαν οι επαγγελματίες τουρισμού από την Ήπειρο που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ την εξαιρετική φιλοξενία και παρουσίαση εξήραν οι Βέλγοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί το γραφείο ΕΟΤ Benelux και την κα Τζίφα για την συνεργασία και τη συμβολή τους στην άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστεί επίσης για την συμμετοχή και την προσφορά των δώρων φιλοξενίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, τα ξενοδοχεία «Pirrion», «Rodia», «Kores» και την εταιρία εναλλακτικού τουρισμού «Alpine Zone».

Η Έκθεση στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Επίσης, με έξι επιχειρήσεις Οίνων και Ποτών, «εκπροσωπήθηκε» η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση  Οίνων και Ποτών Prowein 2022, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 15-17 Μαΐου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 57.000 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και 38.000 εμπορικούς επισκέπτες από 145 χώρες. Όπως ανέφερε ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ,  Βασίλης Κοΐνης, το ενδιαφέρον για το Ελληνικό κρασί αυξάνεται συνεχώς για τρεις κυρίως λόγους: Την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία.

Ο Γενικός Πρόξενος επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας, συνομίλησε με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην αποστολή, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το δυναμισμό που αναπτύσσουν οι Ηπειρωτικές παραγωγικές μονάδες.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφτηκε μεγάλος αριθμός εμπορικών επισκεπτών, με τις επιχειρήσεις της Ηπείρου να συνάπτουν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, που δημιουργεί θετικές προοπτικές για τις ίδιες, αλλά και γενικά για τον κλάδο.

Τον συντονισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου, είχε η Προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής των Αγροτικών Προϊόντων, Σοφία Φούκη. H συμμετοχή υποστηρίχθηκε και διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ