ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Επιπλέον λόγοι για την απόρριψη του διαγωνισμού καθαριότητας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών»

 

Επιπλέον λόγους για να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός καθαριότητας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, επικαλείται, σε ανακοίνωσή της, η παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών», σημειώνοντας πως ο διαγωνισμός πρέπει να απορριφθεί από τα μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου.

Ο επικεφαλής της παράταξης και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκοεμίο, Γιώργος Πρέντζας σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα έκανε λόγο για μία μάχη πέντε ετών, ώστε οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να παραμείνουν στο ΠΓΝΙ και σε όλα τα νοσοκομεία.

Έκανε επίκληση στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ στην οποία εστάλη εγγράφως από τον ίδιο ένα νέο στοιχείο προς εξέταση καθώς όπως αναφέρει, συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού της προέδρου της επιτροπής για το διαγωνισμό, διετέλεσε στο παρελθόν μέλος του Δ.Σ της εταιρείας που παίρνει μέρος στο διαγωνισμό, για διάστημα δύο μηνών και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε.

«Τα έγγραφα του ΓΕΜΗ συνοδευόταν από ερωτήματα προς διερεύνηση και εμβάθυνση βάσει του στοιχείου αυτού, ώστε να εξεταστούν πιθανές νομικές και ηθικές διαστάσεις του στοιχείου αυτού από το ΔΣ και τις υπηρεσίες του ΠΓΝΙ. Διερεύνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε νέα στοιχεία και νέα ερωτήματα προς απάντηση», τόνισε ο κ. Πρέντζας, προσθέτοντας ότι τα μέλη του Δ.Σ θα πρέπει να συνυπολογίσουν και αυτά τα στοιχεία εάν και όταν κληθούν να ψηφίσουν επί του θέματος.

«Η τοπική κοινωνία της Ηπείρου, η οποία καλείται να πληρώσει μέσα από τους φόρους της το εργολαβικό κέρδος, για το οποίο προσπαθούν να απολύσουν 140+33 ΣΟΧ «ήρωες της πανδημίας», χωρίς καν το άλλοθι μιας οικονομοτεχνικής μελέτης, όπως και τα μέλη του ΔΣ του ΠΓΝΙ, έχουν κάθε λόγο να απορρίψουν στην συνείδησή τους την είσοδο εργολάβου καθαριότητας στο ΠΓΝΙ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πρέντζας έθιξε κι ένα ακόμη ζήτημα που είναι αυτό της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων εν μέσω θερινών αδειών για το προσωπικό, καθώς όπως ανέφερε, είναι τουλάχιστον παράδοξο να περικόπτονται στο μισό λόγω των αδειών, οι λίστες των τακτικών χειρουργείων και την ίδια στιγμή να αυξάνουν οι λίστες των απογευματινών χειρουργείων, απόδειξη και αυτό, όπως είπε, ότι στην πράξη δε λειτουργεί καμία λίστα για τα απογευματινά χειρουργεία και καμία προϋπόθεση, αλλά όποιος θέλει και μπορεί, επιλέγει τα απογευματινά χειρουργεία.