Προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή για να ξεκαθαριστεί, σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης που χρηματοδοτεί το έργο, το καθεστώς και οι δυνατότητες της μετέπειτα λειτουργίας
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η λειτουργία του Πάρκου Πυρσινέλλα, μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασής του, όπου οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς από τον ανάδοχο, καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό όπως ισχύει για όλα τα έργα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ωστόσο, φαίνεται πως όλα τα βλέμματα πέφτουν στην επόμενη ημέρα και πως τελικά θα λειτουργήσει το Πάρκο Πυρσινέλλα, καθώς η αξιοποίησή του, και πως θα αξιοποιηθεί τελικά από τον δήμο Ιωαννιτών παραμένει άγνωστο.
Μάλιστα για να είμαστε και περισσότερο ακριβείς, μετά από τη συζήτηση που προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, προέκυψαν περισσότερα ερωτήματα και απορίες, παρά απαντήσεις.
Πιο αναλυτικά, η αναφορά της κας Καλογιάννη και η πρόταση της παράταξης ώστε το Πάρκο να μην μετατραπεί με το τέλος των εργασιών και πάλι σε μία «αστική ζούγκλα», εμπλουτίστηκε με την πρόταση σύστασης ενός νέου Νομικού Προσώπου, του Οργανισμού Λειτουργίας του Πάρκου που πέραν των άλλων, όπως ανέφερε θα αναλάβει να «τρέξει» και την ενσωμάτωση του δυτικού τμήματος του Πάρκου και τη μελλοντική του οργανική και λειτουργική ένταξη του στρατοπέδου Βελισσαρίου.
«Χωρίς την συγκρότηση και θέση σε επιχειρησιακή ετοιμότητα του Οργανισμού αυτού, κάθε παρέμβαση που σήμερα γίνεται σε αυτό, θα απαξιωθεί λίαν συντόμως», ανέφερε η κα Καλογιάννη.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ανέφερε πως πρέπει το συντομότερο να ξεκαθαριστεί σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης που χρηματοδοτεί το έργο, το καθεστώς και οι δυνατότητες της μετέπειτα λειτουργίας, καθώς οι δεσμεύσεις είναι μεν συγκεκριμένες, αλλά αυτές από μόνες τους δεν αρκούν για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του χώρου.
Έτσι, η δημοτική αρχή ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί το έργο, έριξε μία «βόμβα» για την προοπτική λειτουργίας του Πάρκου χωρίς να αποκλείει και την εμπλοκή ιδιώτη πέραν της λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα φέρνει έσοδα στον δήμο που όμως δε θα είναι αρκετά για να καλύπτουν τις δαπάνες καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης του Πάρκου.
«Προσπαθώ εδώ και μία βδομάδα να κάνω ένα ραντεβού με τον πρόεδρο του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν το έχω καταφέρει ακόμη. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν με την σύμβαση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Απαγορεύεται από την σύμβαση να παραχθεί όφελος. Αυτό πρέπει να διευκρινιστεί διότι είναι ξεκάθαρη η άποψή μου και είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος και για μένα ότι η λειτουργία και η συντήρηση του Πάρκου από τις υπηρεσίες του Δήμου είναι αδύνατη. Δεν λύνεται το πρόβλημα της συντήρησης και της λειτουργίας με την μίσθωση του εστιατορίου. Πρόκειται για μία έκταση πολλών στρεμμάτων που θέλει συνεχή φροντίδα για να μην καταρρεύσει. Προσπαθώ εδώ και μία εβδομάδα να κλείσω ένα ραντεβού με τον πρόεδρο του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμη, ώστε να συζητήσουμε το θέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.