ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ – Εκτεταμένες εργασίες καθαριότητας και συντήρησης

Απτά τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τους διευθυντές των σχολείων, ωστόσο παραμένει σοβαρό το ζήτημα της φύλαξης του χώρου κατά τις νυχτερινές ώρες

 

Μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του δήμου Ιωαννιτών, στο πρώην Πολυκλαδικό.

Ο λόγος για παρεμβάσεις που αφορούν σε εργασίες καθαριότητας, συντήρησης και ευπρεπισμού του αύλειου χώρου αλλά και των κτιριακών υποδομών, τη στιγμή που όπως επισημαίνουν οι διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων που λειτουργούν στο χώρο, αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Παράλληλα οι διευθυντές, μιλώντας στο Ioannina TV, εξέφρασαν και την ευχή το ίδιο ενδιαφέρον να επιδειχθεί και στη συνέχεια με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, όπου στους ίδιους χώρους θα βρεθούν και πάλι περισσότεροι από 1.100 μαθητές και σπουδαστές, αριθμός στον οποίο θα πρέπει να προστεθεί και ο επιπλέον αριθμός των αθλητών από σωματεία που χρησιμοποιούν το κλειστό γυμναστήριο τις απογευματινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Στο χώρο του Πολυκλαδικού βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Κρικώνης και οι διευθυντές των σχολικών και εκπαιδευτικών μονάδων που λειτουργούν στο χώρο. Ο κ. Κρικώνης τόνισε πως οι παρεμβάσεις εξελίσσονται σε μία μεγάλη έκταση και όχι μόνο στους αύλειους χώρους καθώς έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις στις στέγες των σχολείων και παράλληλα με τα έργα στον εξωτερικό χώρο, γίνονται παρεμβάσεις στα κτίρια.

Το επόμενο στοίχημα για τη δημοτική αρχή όπως ανέφερε ο κ. Κρικώνης είναι, να αξιοποιηθούν τα κτίρια εκείνα που έχουν παραμείνει σε αχρησία και ένα πρώτο βήμα γίνεται με την παραχώρηση ενός κτιρίου στην Περιφέρεια που θα το διαμορφώσει κατάλληλα για αίθουσες εργαστηρίων για τις ανάγκες του ΣΑΕΚ (πρώην Δ.ΙΕΚ) ενώ ένα δεύτερο κτίριο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τις ανάγκες φύλαξης των σχολικών βιβλίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Θα δούμε παράλληλα και τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ώστε να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρεμβάσεις επίσης θα πρέπει να γίνουν και στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου που χρησιμοποιείται και από τους μαθητές αλλά και από τους αθλητές πολλών σωματείων και στο οποίο χρειάζονται εκτενείς παρεμβάσεις στο δάπεδο και στις μπασκέτες και τον λοιπό εξοπλισμό», ανέφερε ο κ. Κρικώνης, μιλώντας στο Ioannina TV.

Για τη φύλαξη του χώρου

Σε δηλώσεις του οι διευθυντές του ΣΑΕΚ Μιχ. Αλεξίου, του 8ου Λυκείου Ελένη Ρογκότη, του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Νικ. Νικολαϊδης και του 1ου ΕΠΑΛ, Ηλίας Αυδίκος στάθηκαν στην καλή συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο και το εύρος εργασιών που όπως είπαν, για πρώτη φορά γίνονται σε τόσο μεγάλη έκταση, αλλά παράλληλα ανέδειξαν και το σοβαρότερο ζήτημα που είναι η φύλαξη του χώρου κατά τις νυχτερινές ώρες.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, ο αύλειος χώρος του συγκροτήματος έχει γίνει χώρος παραβατικότητας εδώ και χρόνια και αυτό αποδείχθηκε κιόλας στη διάρκεια των εργασιών τις τελευταίες εβδομάδες όπου τα συνεργεία εντόπισαν και απομάκρυναν από το χώρο, κάθε φύσης επικίνδυνο υλικό για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

«Αν δε βρεθεί λύση για τη φύλαξη του χώρου τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες θα έχουμε σύντομα τα ίδια προβλήματα», ανέφερε ο κ. Αλεξίου.

«Η φύλαξη του συγκροτήματος είναι μείζονος σημασίας για όλους. Ειδικά από πέρυσι που κάποιοι σχολικοί φύλακες συνταξιοδοτήθηκαν, και δεν αναπληρώθηκαν ούτε και προβλέπεται να γίνουν τέτοιες προσλήψεις, θα πρέπει ο δήμος να προχωρήσει σε άλλου είδους αντιμετώπιση, ώστε ο χώρος να φυλάσσεται ειδικά τις ώρες μη λειτουργίας», ανέφερε η κα Ρογκότη από την πλευρά της.