Στη Βουλή η μετεγκατάσταση των φυλακών Σταυρακίου

Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Τσίμαρης

 

Ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Τσίμαρης με θέμα την μετεγκατάσταση του σωφρονιστικού καταστήματος Ιωαννίνων.

Ο κ. Τσίμαρης στην ερώτησή του αναφέρθηκε  στην από δεκαετίες λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων, καθώς και ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του οικείου Δήμου Ιωαννιτών η μετεγκατάστασή του εκτός του αστικού ιστού.

Συμπληρωματικά τόνισε τις συνέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την μετεγκατάσταση, τόσο από πλευράς του Δήμου Ιωαννιτών με την παραχώρηση έκτασης 100.193 στρεμμάτων στην Κόντσικα, Δ.Ε. Μπιζανίου, όσο και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που απαιτείται από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επεσήμανε δε, την ενημέρωση που προέκυψε κατά την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους στην περιοχή, μετά από σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ότι η απαιτούμενη έκδοση Π.Δ έχει «κολλήσει» στο ΣτΕ.

Αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη της άμεσης μετεγκατάστασης του σωφρονιστικού καταστήματος τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους ίδιους τους ωφελούμενος και εργαζόμενους.

Αναλυτικά ο κ. Τσίμαρης, ρωτά τους υπουργούς: Ισχύει ότι το ΣτΕ ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία και νέες ενέργειες προκειμένου να κατατεθεί προς δημοσίευση το απαιτούμενο Π.Δ.; Αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να κατατεθούν τα απαιτούμενα; Με ποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία; Η χρηματοδότηση για την φυσική υλοποίηση του έργου είναι διασφαλισμένη;

Ποιος ο προϋπολογισμός του έργου και ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν;