Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Γενικότερα, αλλά και ειδικότερα συμφωνώ στην άποψη που λέει πως για τα μεγάλα project, που σχεδιάζονται πρέπει και οφείλουν οι ειδικοί να εκφέρουν άποψη και γνώμη.

Όμως το μεγάλο ζητούμενο σε συγκεκριμένα project που σχεδιάζονται στα Γιάννενα, είναι το ποιοι ακριβώς μπορεί να είναι οι «ειδικοί» που θα μιλήσουν και θα εκφέρουν άποψη.

Για παράδειγμα, σε ένα αθλητικό έργο, έχουν άποψη μόνο οι περιβαλλοντολόγοι και οι μηχανικοί ή πρέπει να μιλήσουν και να εκφραστούν δημόσια και οι άνθρωποι του αθλητισμού; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι και στα Γιάννενα που συνδυάζουν πολλές ιδιότητες και πραγματικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν, με επιχειρήματα και τεκμηριωμένα, για όλα όσα σχεδιάζονται για την πόλη. Αρκεί να ρωτηθούν….

Άλλωστε ένα μεγάλο αθλητικό έργο, ναι μεν μπορεί να γίνει στο Χ ή το Ψ μέρος, αλλά από τώρα, θα πρέπει να υπάρχει και τεκμηριωμένο και χειροπιαστό σχέδιο για το πώς θα αξιοποιηθεί στο έπακρο, πως θα γίνει λειτουργικό στο 100% και κυρίως πως θα λειτουργήσει τα επόμενα 40 ή 50 χρόνια. Όμως, σε κάθε περίπτωση, η πόλη οφείλει να σεβαστεί τις απόψεις όσων γνωρίζουν! Οφείλει να σεβαστεί τους σωστούς και τεκμηριωμένους ισχυρισμούς και τις ολοκληρωμένες προτάσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και κυρίως θα δώσουν μια ακόμη αναπτυξιακή ώθηση.

[Β.Λ.]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ