Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Πραγματικά μια τεράστια οικονομική «ανάσα» έχουν πάρει εδώ και έναν περίπου μήνα οι επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, αλλά και γενικότερα άνθρωποι που διατηρούν στα Γιάννενα δικά τους καταστήματα.
Ο λόγος φυσικά, πέρα από τα δυο συνεχόμενα τριήμερα όπου η επισκεψιμότητα ήταν στα ύψη με χιλιάδες επισκέπτες σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων, είναι οι σχολικές εκδρομές!
Για παράδειγμα το μεσημέρι της Παρασκευής από το Ρολόι στην Πλατεία μέχρι και την Πλατεία Μαβίλη, κυριολεκτικά και χωρίς υπερβολή, χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη τη χώρα, έκαναν την βόλτα τους και είχαν γεμίσει τα μαγαζιά της εστίασης. Στο τέλος της οδού Καραμανλή, επικρατούσε το αδιαχώρητο από παιδιά και φυσικά η ίδια εικόνα είμαστε βέβαιοι πως θα επικρατούσε και σε ξενοδοχεία της πόλης. Αν μη τι άλλο οι σχολικές εκδρομές αυτό το χρονικό διάστημα αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για τους επαγγελματίες να αυξήσουν τον τζίρο τους, καθώς η πόλη των Ιωαννίνων, ανέκαθεν αποτελούσε «μαγνήτη» για τα σχολεία από όλη την Ελλάδα!
(Β.Λ.)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ