Συνεχώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον εταιρειών και φορέων για να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο, εντός του Πάρκου – Αλ. Καχριμάνης: «Πλέον βαδίζουμε προς υλοποίηση του έργου»
Πληθαίνουν πλέον οι «μνηστήρες» δηλαδή οι εταιρείες και οι φορείς που θέλουν να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, όπως προκύπτει μέσα από συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης με κεντρικό ομιλητή τον Dr. Jorg Rockenhauser.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης τόσο του κ. Rockenhauser, όσο και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, αναδείχτηκε η σπουδαιότητα του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.
«Ήταν μια μεγάλη τιμή για την Ήπειρο, για τα Γιάννενα, για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ειπώθηκε ότι βοήθησαν σε αυτό πάρα πολύ η Περιφέρεια Ηπείρου και οι άλλες γνωριμίες. {…} Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη ότι είναι ώριμο το έργο και εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.
Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρ. Μεγάλου, με αντικείμενο το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.
«Έκανα μια συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Μεγάλου, ο οποίος ήταν μαζί με την τοπική εταιρία Natech η οποία αναλαμβάνει πολύ μεγάλες υποθέσεις και μας κάνει χαρούμενους γιατί ξεφεύγει από τα όρια της Ηπείρου και παίρνει ευρωπαϊκή διάσταση μέσω της Τράπεζας Πειραιώς», είπε και κατέληξε: «Όλα αυτά είναι θετικά και μας βάζουν πολλές φροντίδες γιατί μετά την έγκριση της μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, πλέον βαδίζουμε προς υλοποίηση του έργου».
Ακόμα, ρωτήθηκε και για το πλάνο βιωσιμότητας της επένδυσης, σημειώνοντας πως «η μελέτη βιωσιμότητας είναι πολύ απλή». Και στη συνέχεια εξήγησε: «Με τα ενοίκια θα βγαίνουν τα έξοδα», τονίζοντας με έμφαση πως δεν αποκλείονται τοπικές εταιρείες.
Την ίδια ώρα επανέλαβε ότι οι υπάρχουσες γερμανικές εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, ζητούν η μεν P&I συμβόλαιο για 20 χρόνια και 6.000 τ.μ. ενώ η Team Viewer θέλει 2.000 και ανέφερε κι άλλες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εγκατάστασή τους.
Καμία συναλλαγή της Περιφέρειας
Εν τω μεταξύ χθες, ο κ. Καχριμάνης ανέφερε επίσης πως η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει συνάψει καμία σύμβασης συνεργασίας με την εταιρία Opinion Poll, ούτε με τον κ. Διαμάντη.
Τα παραπάνω τα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, με αφορμή ανακοίνωσή που είχε εκδώσει ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.
Αφού εξήγησε ότι το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προβαίνει σε πληρωμές και άλλων φορέων (Δήμων, Τελωνείων, Υπηρεσιών τρίτων) τόνισε: «Το μόνο που ισχύει είναι, ότι πλήρωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου άλλον που συνεργάστηκαν την περίοδο 2015-2016 με τον Δήμο Δέλβινου (Αλβανίας), τον Δήμο Πωγωνίου (Αλβανίας) και με τις τοπικές εταιρίες Οικονομίας και Ανάπτυξης από τον Αυλώνα Αλβανίας, με αυτή την εταιρία την Ελληνική (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης) στα πλαίσια του προγράμματος Ιnterreg Ελλάδα- Αλβανία», είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε: «Άρα καμία σχέση δεν έχουμε με αυτά και ούτε είχαμε ως Περιφέρεια Ηπείρου καμία συναλλαγή, που έτσι εύκολα προσπάθησαν να μας βάλουν κάποιες ετικέτες».