Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Μόνο για τους πεζούς η «Ακτή Μιαούλη»

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στον ποδηλατόδρομο της Νιάρχου από την είσοδο του ΠΓΝΙ μέχρι τον κόμβο της Πεδινής

 

Μια διαφορετική εικόνα της «Ακτής Μιαούλη», θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι της πόλης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας και της συμμετοχής του Δ. Ιωαννιτών σε αυτήν.

Ειδικότερα, με απόφαση του δημάρχου Μ. Ελισάφ, από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 22 του μήνα, και για όλη τη διάρκεια του 24ώρου, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη λεωφόρο Κάρολου Παπούλια και στο ρεύμα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Βογιάννου έως τον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ Χατζής».

Ίσως μάλιστα η εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο του παραλίμνιου μετώπου της πόλης, να επαναφέρει και την επιτακτική αναγκαιότητα για μία συνολική παρέμβαση ανακατασκευής στη λεωφόρο Καρ. Παπούλια, με την απομάκρυνση του κρηπιδότοιχου και την διαμόρφωση μίας παραλίας με μήκος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου.

Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο στη δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας με την υφιστάμενη κατεύθυνση, αφού κρίθηκε εξαιρετικά παρακινδυνευμένη η πρόταση να συγχωνευτούν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην ίδια λωρίδα.

Ο ποδηλατόδρομος στη Νιάρχου

Παράλληλα, το έργο της ανακατασκευής της λεωφόρου Νιάρχου στο μεταξύ προχωρά μα γρήγορους ρυθμούς, ενώ τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στον ποδηλατόδρομο από την είσοδο του ΠΓΝΙ μέχρι τον κόμβο της Πεδινής.

Ο ποδηλατόδρομος της οδού Νιάρχου, όπως αναφέρεται άλλωστε και στη μελέτη, θα ξεχωρίζει και οπτικά και αισθητικά από την άσφαλτο της οδού, αφού θα έχει κόκκινο χρώμα, κάτι που ήδη γίνεται ορατό σε όσους βρεθούν στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ