ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Προς τα τέλη του τρέχοντος μήνα – αρχές του επομένου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισφορών των παράλληλα απασχολούμενων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εφόσον επιβεβαιωθούν οι νεότερες αυτές εκτιμήσεις, τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες εντός του επόμενου μήνα το αργότερα, ενώ η πρώτη πληρωμή θα πρέπει να γίνει είτε στα τέλη Νοεμβρίου, είτε στις αρχές Δεκεμβρίου (σε αντίθεση με την προηγούμενη εκκαθάριση η οποία είχε ολοκληρωθεί πέρσι το καλοκαίρι).

Σε ό,τι αφορά την εκκαθάριση των εισφορών των παράλληλα απασχολουμένων ελευθέρων επαγγελματιών, πρόκειται για το έτος 2021. Υπενθυμίζεται πως, με βάση τον ασφαλιστικό νόμο Βρούτση, από την 1η Ιανουαρίου του 2020 οι μισθωτοί που είναι παράλληλα και ελεύθεροι επαγγελματίες (π.χ. έχουν “μπλοκάκι”, είναι μέλη εταιρειών, έχουν ατομική επιχείρηση κ.λπ.) απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής εισφορών κύριας ασφάλισης – υγείας, εφόσον για τη μισθωτή τους απασχόληση καταβάλλονται (από τους ίδιους και τους εργοδότες τους) εισφορές προς τους παραπάνω ασφαλιστικούς κλάδους οι οποίες ξεπερνούν μηνιαίως τα 252 ευρώ.

(A.)