Μετά τα πλατάνια που κόπηκαν στο παραλίμνιο και στο Κάστρο, σειρά πήραν τρία ακόμη μεγαλύτερα σε ηλικία και μέγεθος δένδρα, στη νησίδα της Βορ. Ηπείρου
Όσο απογοητευτική είναι η εικόνα του χώρου που μετά την κοπή μένει κενός και ακάλυπτος, άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι, όταν τα τεράστια δένδρα κλαδεύονται σταδιακά από την κορυφή και φτάνοντας στο κάτω μέρος του κορμού, κόβονται και πέφτουν στο έδαφος. Η δενδροστοιχία της οδού Βορ. Ηπείρου όπως και στην οδό 8ης Μεραρχίας, όπου επίσης έχει κοπεί ένας αιωνόβιος πλάτανος είναι ακόμη πιο παλιά από την αντίστοιχη του παραλιμνίου μετώπου.
Επί τόπου βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης και ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για το εργοτάξιο και την υπηρεσία Πρασίνου Αριστείδης Παππάς που έκανε γνωστό, ότι οι εργασίες απομάκρυνσης πλατάνων θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες με την κοπή τριών ακόμη δένδρων, που έχουν επισημανθεί, ότι νοσούν από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους στην πλ. Μαβίλη.
Αναφορικά με την «εικαστική παρέμβαση» που έγινε από τα συνεργεία τις προηγούμενες ημέρες στο παραλίμνιο, όπου τρεις κορμοί δένδρων μετατράπηκαν σε καθίσματα, ο κ. Παππάς τόνισε, ότι αυτό αποτέλεσε πρωτοβουλία του συνεργείου, η οποία όμως δε μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα χρησιμοποιηθεί ειδικό μηχάνημα για την εκσκαφή και απομάκρυνση του δένδρου από τις ρίζες του.
Αναφορικά τέλος με την φύτευση νέων δένδρων και την επιλογή τους, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε μία πρώτη συνάντηση των συναρμόδιων υπηρεσιών και εξετάστηκαν κάποιες πιθανές λύσεις, όπως είναι η φύτευση βελανιδιών ή σφενδαμιών, που προσομοιάζουν στα πλατάνια και το κυριότερο, δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να νοσήσουν.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ