1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Συνεχής η αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου

Ολοκληρώνεται η πλήρης αναμόρφωση του αύλειου χώρου – Επτά χρόνια συμπλήρωσε φέτος το σχολείο, κάνοντας χρήση της υπηρεσίας σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS)

 

Μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια για την αναβάθμιση και ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου της Ζωσιμαίας Σχολής, όπου σήμερα στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια από τη Διεύθυνση του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή, Γιώργου Πλεύρη.

Ήδη, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε ο νέος τοίχος της αυλής της σχολικής μονάδας, μιας αυλής που όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του σημερινού ρεπορτάζ, άλλαξε εντελώς όψη!

Μετά από… 117 ολόκληρα χρόνια (!), η ιστορική Ζωσιμαία Σχολή, απέκτησε έναν αξιοπρεπή και λειτουργικό αύλειο χώρο.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του τοίχου, την άρση των επικινδυνοτήτων, τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, ολοκληρώθηκε και η ασφαλτρόστρωση με βιομηχανικό οπλισμένο και ενισχυμένο σκυρόδεμα, αλλά και με άσφαλτο, η αυλή της σχολικής μονάδας, και όπως ενημέρωσε η Διεύθυνση του σχολείου, μέσω των social media, για πρώτη φορά ένα μέρος της αυλής διαμορφώνεται σε κήπο. Επόμενο βήμα, για την ολοκλήρωση του έργου, αποτελεί η τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων καθώς και των γηπέδων.

Την ίδια στιγμή, αποκαταστάθηκε η πρόσοψη του κτιρίου και διαμορφώθηκε και πάλι, με χρυσά γράμματα, η αναγραφή του ονόματος του κτιρίου, ενώ, εξαιρετικά σημαντική είναι και η χρήση της τεχνολογίας προς ενημέρωση γονέων και μαθητών, από τη διεύθυνση του Σχολείου.

Όπως έγινε γνωστό, φέτος το σχολείο συμπληρώνει επτά χρόνια χρήσης της υπηρεσίας σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS, Short Message Service). Η χρήση είχε ξεκινήσει δοκιμαστικά τον Μάρτιο του 2015, μετά από εισήγηση του διευθυντή κ. Πλέυρη, την οποία έκανε τότε δεκτή ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Το 1ο Γυμνάσιο ήταν πιθανότατα το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη υπηρεσία, πολλά χρόνια πριν τη χρήση της από άλλους φορείς.

Σε ανάρτηση στη σελίδα του σχολείου στο Facebook σημειώνεται: «Η εν λόγω καινοτομία, απλοποίησε σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία, δίνοντας τη δυνατότητα αμεσότητας και εγκυρότητας. Κατά μέσο όρο στέλνονται 1200 SMS κάθε μήνα, με κόστος που δυστυχώς επωμίζεται το σχολείο».