ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ -Τέλη Νοεμβρίου η ολοκλήρωση του άξονα Άκτιο – Αμβρακία

Τα έργα στον αυτοκινητόδρομο που θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Βόνιτσα, επιθεώρησε ο υπουργός – Χρ. Σταϊκούρας: «Ο χρόνος του ταξιδιού από Αθήνα προς Πρέβεζα και Λευκάδα μειώνεται κατά τουλάχιστον 45 λεπτά»

«Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι αλλάζουν τη Δυτική Ελλάδα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε την Πέμπτη, στα εργοτάξια δύο μεγάλων οδικών έργων σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και τη γενική γραμματέα Υποδομών, Μαρία – Έλλη Γεράρδη.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις που έκανε, «είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε δύο από τα εμβληματικά έργα που παρουσιάσαμε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και βρεθήκαμε στα εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου Ακτίου-Αμβρακίας, καθώς και της “Ολυμπίας Οδού” στο τμήμα Πατρών-Πύργου, στην περιοχή Καμίνια».

«Με την κατασκευή», συνέχισε, «των νέων σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων αλλάζει ο οδικός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας, η οποία αποκτά ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας», προσθέτοντας: «Με αποτελεσματικότητα, σχέδιο και σκληρή δουλειά, επιταχύνουμε και υλοποιούμε άμεσα τα μεγάλα έργα της χώρας μας, ενώ θέτουμε ως κορυφαία προτεραιότητα την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

Αρχικά, το πρωί της Πέμπτης, ο Χρήστος Σταϊκούρας επιθεώρησε τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία, με την ολοκλήρωση του οποίου θα συνδεθεί η «Ιόνια Οδός» με την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου, διευκολύνοντας σημαντικά την πρόσβαση σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Βόνιτσα.

Μάλιστα, με αφορμή την πρόοδο των εργασιών, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε: «Ο χρόνος του ταξιδιού από Αθήνα προς Πρέβεζα και Λευκάδα μειώνεται κατά τουλάχιστον 45 λεπτά. Διασφαλίζουμε την επιτάχυνση των μετακινήσεων, αλλά κυρίως την οδική ασφάλεια των πολιτών. Το τελευταίο τμήμα του συνολικού έργου, μήκους 49 χιλιομέτρων, παραδίδεται στην κυκλοφορία τέλος Νοεμβρίου του 2023. Έχει ήδη ολοκληρωθεί, αρκετά νωρίτερα από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, η παράκαμψη της Αμφιλοχίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στα υπόλοιπα 16 χιλιόμετρα και κατασκευάζεται το τελευταίο τμήμα Παλιάμπελα – Δρυμός. Πρόκειται για ένα έργο υποδομής που θα αναζωογονήσει σημαντικά την περιοχή, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, αλλά κυρίως προς όφελος ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι τα δύο μεγάλα οδικά έργα υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αλλά και εθνικούς πόρους.