ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ – Χωρίς ιδιαίτερη κίνηση οι πρώτες ημέρες

Από την Δευτέρα ξεκίνησαν και στα Γιάννενα, οι θερινές εκπτώσεις, με πολλά καταστήματα να έχουν πραγματικά σημαντικές και μεγάλες προσφορές.

Ωστόσο, μέχρι και χθες το απόγευμα η κίνηση στην αγορά των Ιωαννίνων, δεν παρουσίαζε ιδιαίτερη κινητικότητα, με τους καταναλωτές να μην δείχνουν διάθεση για αγορές.

Οι εκπτώσεις στα καταστήματα και θα κρατήσουν έως και το τέλος Αυγούστου σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ελένη Κιοσσέ. Η υποτονικότητα είναι αποτέλεσμα των χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων των καταναλωτών που δεν μπορούν πλέον να σπαταλήσουν εισόδημα για αγορές που δεν είναι απαραίτητες. Η κίνηση στην αγορά είναι καλή αλλά στα καταστήματα δεν μπαίνουν οι καταναλωτές και αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα.

Αυτή την Κυριακή 14 Ιουλίου οι καταστηματάρχες μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα με πλαίσιο ωραρίου θερινών εκπτώσεων.

Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τον τρόπο που θα προβάλλουν τη μειωμένη τιμή, η οποία πρέπει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να είναι υπολογισμένη με απόλυτη ακρίβεια, καθώς οι εκπτώσεις αφορούν τα προϊόντα θερινής περιόδου και οι προσφορές σχετίζονται με τα εποχικά είδη συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

Στις προσφορές, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα που πωλούν θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς και σε καμία περίπτωση το ποσοστό έκπτωσης.

«Περιμένουμε τον κόσμο για να τον εξυπηρετήσουμε και να τους προσφέερουμε είδη με μεγάλα ποσοστά έκπτωσης. Το καλοκαίρι είναι πάντα μια ευκαιρία για να κάνουμε αγορές που σε άλλα διαστήματα μέσα στο χρόνο δεν μπορούμε», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των Εμπόρων.