ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Δέσμευση για συνέχιση των έργων στην κεντρική πλατεία

Τη δική του δέσμευση για συνεχή λειτουργία του εργοταξίου της κεντρικής πλατείας, από εδώ και στο εξής, και μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή αφού είναι γεγονός η συνύπαρξη της κατασκευής της πλατείας με την λειτουργία του πάρκινγκ, έδωσε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ωστόσο, οι εργασίες συνεχίζονται χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου, ένα έργο που μετά από καθυστερήσεις μπαίνει ξανά στις «ράγες» αλλά απομένουν ακόμη πολλά κομβικά σημεία μέχρι η πόλη να αποκτήσει και πάλι την κεντρική της πλατεία που αυτή τη στιγμή είναι σκαμμένη και κλεισμένη για το κοινό.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε για την πορεία των έργων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων για να απαντήσει ότι σύντομα θα αλλάξει εντελώς η εικόνα που σήμερα βλέπουμε.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου δείχνοντας ότι ακόμη μένουν πολλά που πρέπει να λυθούν και να προχωρήσουν ως ότου σχηματοποιηθεί η νέα πλατεία.

Ο κ. Μπέγκας επανέλαβε ότι το έργο προχωρά με προσοχή καθώς στην ουσία πρόκειται για την ταράτσα – οροφή ενός κτηρίου και οι παρεμβάσεις χρειάζονται συντονισμό. Κάτω από την πλατεία λειτουργεί υπόγειος χώρος στάθμευσης και δεν θα πρέπει να διαταραχτεί άλλη φορά η λειτουργία.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται, όπως είπε ο κ. Μπέγκας να υπάρξει συνεννόηση με τον μισθωτή του υπόγειου χώρου στάθμευσης προκειμένου από κοινού με τον ανάδοχο να προχωρήσουν στα έργα που απαιτούνται και για τα οποία είναι πιθανόν να απαιτηθεί η ολιγοήμερη διακοπή της λειτουργίας του πάρκινγκ.

«Μη μου ζητήσετε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι σύντομα θα αλλάξει εντελώς η εικόνα καθώς τα έργα θα προχωρήσουν γρηγορότερα», ανέφερε ο δήμαρχος.