ΣΥΔΛΙ – Εργασίες για αποκατάσταση βλάβης δικτύου ύδρευσης

Σήμερα Πέμπτη οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση των εργασιών στα φανάρια Βουνοπλαγιάς – Ελεούσας

Σε εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης θα προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη, ο ΣΥΔΛΙ, εργασίες που φέρνουν, για σήμερα Πέμπτη, το κλείσιμο του δρόμου από τη Βουνοπλαγιά προς την συμβολή της παλιάς εθνικής Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας στο ύψος της «Πράσινης Γωνιάς» προς την Ελεούσα.
Η σοβαρή και απρόβλεπτη βλάβη σε κεντρικό αγωγό του ΣΥΔΛΙ, με μεγάλη διαρροή ύδατος, παρουσιάστηκε χθες, Τετάρτη, στα φανάρια Βουνοπλαγιάς – Ελεούσας, κάθετα από Βουνοπλαγιά προς Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας λίγο πριν το φανάρι.
Ο ΣΥΔΛΙ σημειώνει πως για την επισκευή της βλάβης και λόγω ότι ο αγωγός διέρχεται στη μέση της οδού, μεταξύ νησίδας και πεζοδρομίου, απαιτείται εκσκαφή στο οδόστρωμα και διακοπή της κυκλοφορίας στη μία λωρίδα, κάθετα από Βουνοπλαγιά προς Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας.
Έχει ήδη ενημερωθεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την εκτροπή των οχημάτων πριν αυτά φτάσουν στον κόμβο, η οποία θα ισχύσει από τις 9 το πρωί και μέχρι τις δύο το μεσημέρι, όταν και εκτιμάται, ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα έχουν ολοκληρωθεί.
Και μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Θα κάνουμε επέμβαση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εκσκαφές και εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του Συνδέσμου. Η ρύθμιση – εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνει την Πέμπτη 22 Αυγούστου από ώρα 9.00 πμ έως 14.00. Θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στα φανάρια από Βουνοπλαγιά προς την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και Ελεούσα. Η κυκλοφορία από Βουνοπλαγιά προς την Ε.Ο.
Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και Ελεούσα, θα διεξάγεται με εκτροπή με σχετική σήμανση στη Βλαχόστρατα, στον κόμβο Ολυμπιάδα- Καρδαμίτσια προς την περιφερειακή, στη πλατεία Βουνοπλαγιάς στο Νηπιαγωγείο με κυκλική αναστροφή στην πλατεία.
Θα καταβληθούνε προσπάθειες να ολοκληρωθεί η βλάβη και να παραδοθεί ο δρόμος
σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό. Η πλήρης αποκατάσταση της τομής και ασφάλτου θα πραγματοποιηθεί άμεσα τις επόμενες μέρες».
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας