«ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» -Δικαίωση από το ΣτΕ, κανονικά η συμμετοχή στις εκλογές

Την παραίτηση Χρυσοστόμου για λόγους ηθικής τάξης και αξιοπρέπειας ζήτησε ο Γρηγόρης Γκίκας, μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, το οποίο έκανε αποδεκτή την προσφυγή για τις Διαπιστωτικές Πράξεις

 Με μεγάλες ταχύτητες «έτρεξαν» οι εξελίξεις τα τελευταία δυο 24ωρα, αναφορικά με τα όσα είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, και την αποτυχημένη, όπως αποδεικνύεται προσπάθεια του προέδρου, Μ. Χρυσοστόμου, να βγάλει… «εκτός» εκλογικής μάχης την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο».

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», Γρηγόρης Γκίκας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Χρυσοστόμου, για λόγους ηθικής τάξης και αξιοπρέπειας. Ο κ. Γκίκας, ζήτησε την παραίτηση, αφού πρώτα έκανε γνωστό δημόσια πως το ΣτΕ έκανε αποδεκτή την προσφυγή του για τις Διαπιστωτικές Πράξεις του προέδρου του Επιμελητηρίου.

Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχόλησε έντονα τον επιχειρηματικό κόσμο που ασχολείται με τον θεσμό του Επιμελητηρίου, μια υπόθεση ωστόσο, που για τον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», κ. Γκίκα και τα μέλη της παράταξης, ήταν προφανές ότι θα οδηγούσε σε αδιέξοδο, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας, ότι οι Διαπιστωτικές Πράξεις εκδόθηκαν παρανόμως και παρατύπως.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Γκίκας, ανέφερε μάλιστα – και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία – πως δεν πρόκειται για έκδοση προσωρινής διαταγής – που και πάλι θα είχε την ίδια ισχύ – αλλά για οριστική απόφαση (120/2024) που θα πρέπει να γίνει και άμεσα σεβαστή και εκτελεστή από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Σε πρακτικό επίπεδο ο κ. Γκίκας τόνισε πως αν και για τον ίδιο ουδέποτε υπήρξε ανησυχία για την απόφαση του ΣτΕ, εντούτοις η ίδια η απόφαση και το σκεπτικό της, δε δικαιώνει απλώς τις θέσεις της παράταξης, αλλά εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοστόμου που επιχείρησε όπως είπε, να κάνει «ένα πραξικόπημα στο Επιμελητήριο ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου, ακυρώνοντας στην πράξη τη δική μας παράταξη και την παράταξη του κ. Μήτση, με ψευδή στοιχεία όμως για δήθεν απουσίες των μελών μας από τις συνεδριάσεις. Ο κ. Χρυσοστόμου και η παρέα του αλλά και άτομα από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου μπροστά στον φόβο των εκλογών προσπάθησαν να ακυρώσουν τη συμμετοχή της παράταξής μας για να συνεχίσουν να καπηλεύονται το Επιμελητήριο. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει, είναι να παραιτηθεί», ανέφερε αρχικά ο κ. Γκίκας.

Έπεται και συνέχεια…

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο κ. Γκίκας, πρόσθεσε πως και ο ίδιος και τα άλλα μέλη της παράταξής του για τα οποία ο κ. Χρυσοστόμου είχε εκδώσει τις Διαπιστωτικές Πράξεις θα προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, δηλαδή στην υποβολή μηνύσεων και αγωγών σε βάρος του κ. Χρυσοστόμου, ενδεχομένως και άλλων μελών της διοίκησης.

«Δε γίνεται να νομίζουν κάποιοι ότι το Επιμελητήριο είναι το μαγαζάκι τους. Να καταλάβουν καλά, πως ό,τι γινόταν τόσα χρόνια μέχρι και σήμερα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα σταματήσει. Ο κ. Χρυσοστόμου οφείλει να παραιτηθεί μαζί με το παρεάκι του για να οδηγηθούμε ομαλά προς τις εκλογές», πρόσθεσε.

Πρόσκληση ενόψει εκλογών

Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» θα είναι παρούσα στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στις αρχές Δεκεμβρίου με τον κ. Γκίκα να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής να συνταχθεί με τις θέσεις της παράταξης και να τις υποστηρίξει με την ενεργό συμμετοχή του. «Προφανώς και η παράταξή μας θα είναι παρούσα στις εκλογές και σύντομα θα ανακοινωθούν και λεπτομέρειες. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι πιστεύουν στην υγιή επιχειρηματικότητα και δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε με αποκλεισμούς», κατέληξε ο κ. Γκίκας.