ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ – Έντονος ο συναγωνισμός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής που έγιναν την Δευτέρα 1 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος των αγώνων εντός των 4 ομίλων.

Από κάθε όμιλο οι δύο πρώτες ομάδες προκρίθηκαν για την προημιτελική φάση που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 3 Ιουλίου. Το αξιοσημείωτο ότι σε δύο ομίλους (2ο και 3ο) τα εισιτήρια πρόκρισης κρίθηκαν στην ισοβαθμία και λόγω καλύτερου συντελεστή τερμάτων, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι αγώνες.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του πρωταθλήματος τα κριτήρια ισοβαθμίας στην τελική φάση των αγώνων, όπως είναι αυτή που γίνεται τώρα στα Γιάννινα, είναι: 1) Βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες, 2) συνολικός συντελεστής τερμάτων (επίθεση – άμυνα) από τους τρεις αγώνες του ομίλου, 3) καλύτερη επίθεση συνολικά στους τρεις αγώνες του ομίλου, 4) κλήρωση.

Από την προημιτελική φάση και μετά ξεκινούν οι νοκ άουτ αγώνες, με παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλων αποτελεσμάτων. Τα ζευγάρια των αγώνων της προημιτελικής φάσης που θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, προκύπτουν από την κατάταξη των ομάδων στους ομίλους και τη σειρά που προκύπτει από τον κανονισμό, ήτοι Α1-Β2, Β1-Α2, Γ1-Δ2, Δ1-Γ2 και έχουν ως εξής:

(Α1-Β2) ΔΣ Χαλκίδας – Δράκων ΔΣ Αθηνών

(Β1-Α2) Σόλων ΔΣ Αθηνών – Αριστοτέλης ΔΣ Θεσσαλονίκης

(Γ1-Δ2) ΔΣ Ιωαννίνων – Νέμεσις ΔΣ Αθηνών

(Δ1-Γ2) ΑΡ.Μ.Α ΔΣ Θεσσαλονίκης – SUI GENERIS ΔΣ Αθηνών.

Στην ημιτελική φάση που θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 θα αναμετρηθούν οι ομάδες

Νικητής Χαλκίδα-Δράκων / Νικητής Ιωάννινα – Νέμεσις

Νικητής Σόλων – Αριστοτέλης / Νικητής ΑΡ.Μ.Α – SUI GENERIS