Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Θεσπρωτικό του Δήμου Ζηρού, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σούλι (Θεσπρωτικά Όρη-Όρη Σουλίου). Γιατί λέμε όχι».
Η συμμετοχή στην εκδήλωση, παρά τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω των περιοριστικών μέτρων covid-19, ήταν ιδιαίτερα θετική.
Στην κεντρική ομιλία ο Τάσος Τόκας, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Δωδώνης τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «…Στόχος της συγκεκριμένης επένδυσης δεν είναι οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής για εργασία και φθηνή ενέργεια, αλλά τα υψηλά κέρδη της εταιρείας, η οποία θα δει τις αξίες των μετοχών της να φουσκώνουν. Στην ουσία, στήνεται με κρατική επιδότηση, «τζάμπα μαγαζί» και με την πολιτική των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς ΑΠΕ, η εταιρεία θα κερδοσκοπεί από το υστέρημά μας, έχοντας εξασφαλισμένη πελατεία για πολλά χρόνια… Είναι αυταπάτη και ψευδαίσθηση μετά απ’ όλα αυτά, να νομίζει κάποιος ότι παρόμοιες επενδύσεις στοχεύουν στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στη διασφάλιση φτηνής και επαρκούς λαϊκής κατανάλωσης, στην «οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», στην «προστασία της δημόσιας υγείας», στην «ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον». Ακόμη κι αν σε επίπεδο συμβάσεων τέτοιοι όροι γίνουν τυπικά αποδεκτοί, η πράξη έχει δείξει ότι στη συνέχεια, καμιά δέσμευση δεν θα τηρηθεί…».
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μενέλαος Γείτονας Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ζηρού, ο οποίος στον χαιρετισμό του, στάθηκε στη διαδικασία συζήτησης στον Δήμο ασκώντας κριτική στη Δημοτική Αρχή, που ναι μεν διαφώνησε αλλά έχει «ρίξει γέφυρες» αποδοχής της πρότασης αν «υπάρξουν διαβεβαιώσεις».
Στην τοποθέτησή της η Τίνα Ζέκα, Περιφερειακή Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε και τα εξής: «Ο προβαλλόμενος νέος παράδεισος της «πράσινης ανάπτυξης» περιλαμβάνει το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη φθηνή εργατική δύναμη, τα νέα βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά για την αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων και συσκευών, τους «πράσινους» έμμεσους φόρους και τη γενικότερη αφαίμαξη του λαού, για να στηρίξει το κράτος τις νέες «πράσινες» επενδύσεις των ομίλων. Παράλληλα, οι επενδύσεις της λεγόμενης «πράσινης» ανάπτυξης οδηγούν σε εκτεταμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση περιοχών Natura, προστατευόμενων περιοχών και των βουνών ολόκληρης της χώρας, επιδεινώνοντας τις τοπικές οικονομίες και τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων. Είναι πεδίο ανταγωνισμών όχι μόνο εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων αλλά ανταγωνισμών των ευρωπαϊκών ομίλων σε σχέση με ΗΠΑ και Κίνα.»
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία εκφράστηκε η ανησυχία των κατοίκων για τη δρομολογούμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή.