Με μία σειρά συζητήσεων και διαλέξεων, που αποπειρώνται να εμβαθύνουν στον τόπο και το χρόνο των Ιωαννίνων μέσα από τα υλικά και τις τεχνολογίες που συνθέτουν την έκθεση, συνεχίστηκαν την Κυριακή, οι παράλληλες δράσεις στο πλαίσιο της έκθεσης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με τίτλο Plasmata II.
Το πρωί της Κυριακής στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», ομιλητές από διάφορες επιστημονικές αφετηρίες επιχείρησαν να αναδείξουν γνωστά, κυρίως όμως άγνωστα μυστικά της τοποθεσίας των Ιωαννίνων, της ιστορίας της στο χώρο και το χρόνο, αλλά και το πώς όλα αυτά συνδέονται και αναδεικνύονται μέσα από νεωτερικές μορφές πρωτοβουλίας, όπως τα Plasmata.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Πρόδρομος Τσιαβός, Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Ιδρύματος Ωνάση έκανε μία μικρή αναφορά στην έκθεση και στο στόχο που όπως είπε, δεν είναι άλλος από να δημιουργηθεί μία ιδιαίτερη εμπειρία στον επισκέπτη – θεατή, φέρνοντάς τον προσκήνιο. «Η έκθεση τελικά είναι τα γλυπτά, οι εγκαταστάσεις της, ο φυσικός χώρος, αλλά κυρίως οι άνθρωποι», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Η πρώτη διάλεξη έγινε από τον Αναπλ. Καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Σμύρη με τίτλο και θεματολογία «Από τη στιγμή στη ρωγμή του τόπου και του χρόνου».