Ομόφωνα αποφάσισε, το βράδυ της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των εργαζόμενων που θα προσληφθούν για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων από τον Σεπτέμβριο.
Η αρχική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας, Στάφανου Σίντου, με βάση και την κατανομή των πιστώσεων από το υπουργείο Εσωτερικών για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, έκανε λόγο για πρόσληψη, όχι περισσότερων από 92 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.
Όμως όπως έχει αποδειχθεί και τα προηγούμενα χρόνια, οι ανάγκες δε μπορούν να καλυφθούν με τον συγκεκριμένο αριθμό και την συμπλήρωση με εργαζόμενους μερικής απασχόλησης κι έτσι η δημοτική αρχή αντιπρότεινε την πρόσληψη 115 εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης και 50 μερικής (σύνολο 160) εκτιμώντας ότι με αυτόν τον αριθμό είναι πολύ πιο εύκολο να καλυφθούν οι ανάγκες για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
Το ζήτημα είναι πως το επιπλέον κόστος για την πρόσληψη 23 εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης περισσότερων από την σύσταση του υπουργείου, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους ίδιους πόρους του δήμου όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια.
Σε αυτό το σημείο υπήρξε και η αντιπαράθεση με τον κ. Παπαγεωργίου να υπενθυμίζει τη στάση της νυν δημοτικής αρχής ως αντιπολίτευση όταν καταψήφιζε για το ίδιο θέμα τις προτάσεις της δημοτικής αρχής Ελισάφ για τους ίδιους αριθμούς εργαζόμενων πλήρους και μερικής απασχόλησης αντίστοιχα.
Ζητήματα στα σχολεία της πόλης
Παράλληλα, ο Νίκος Γκόντας, στη συνεδρίαση επισήμανε την κακή κατάσταση που υπάρχει σε αρκετές σχολικές μονάδες, και σε κτιριακό επίπεδο αλλά και ως προς τις ελλείψεις μέσων, με τους αρμόδιους αντιδημάρχους να απαντούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σχεδιασμός για την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα ξεκινήσουν άμεσα και μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Νωρίτερα ωστόσο παρέμβαση εκτός ημερήσιας ζήτησε και έκανε η διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων Βασιλική Τσάγκα με αφορμή την κακή κατάσταση της κτιριακής υποδομής του συγκροτήματος, με μεγάλες ανεπάρκειες στις αίθουσες, στην αίθουσα εκδηλώσεων, αλλά και στον αύλειο χώρο.
Επισήμανε μάλιστα πως παρότι ο αύλειος χώρος εντάχθηκε για την ανακατασκευή του στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» τον Φεβρουάριο του 2021 από τότε μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή εργασία αλλά το χειρότερο, δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει μέχρι σήμερα μία επαρκής απάντηση.