Ελκυστικό για μικρά αεροσκάφη, όσο παραμένει κρατικό

Τα χαμηλά κόστη στάθμευσης και η δυνατότητα ανεφοδιασμού τα βασικά πλεονεκτήματα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

 

Το χαμηλό κόστος στάθμευσης για τα μικρά αεροσκάφη αποτελεί δέλεαρ για τους ιδιοκτήτες αυτών και συγκριτικό πλεονέκτημα – τουλάχιστον όσο είναι υπό τον κρατικό έλεγχο – του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Όπως και άλλες φορές στο παρελθόν έτσι και τώρα, η Παγκόσμια Ένωση Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών AOPA Hellas, με δημοσιεύσεις και αναρτήσεις της, προβάλλει τα πλεονεκτήματα της προσέγγισης και στάθμευσης των μικρών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, παρουσιάζοντας μάλιστα και τον αναλυτικό «τιμοκατάλογο» που ισχύει για τα αεροσκάφη

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Σιούτης, μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, η εν λόγω οδηγία της AOPA έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της και αποτελεί μία σημαντική προβολή και διαφήμιση του αεροδρομίου στους ιδιοκτήτες και πιλότους μικρών αεροσκαφών ανά την Ευρώπη, οι οποίοι κυρίως κατά τους θερινούς μήνες επισκέπτονται την Ελλάδα και συμβουλεύονται την AOPA πριν το ταξίδι τους.

«Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα που έχει αποφέρει η παραπάνω δημοσίευση καθώς και η εγκατάσταση του ανεφοδιαστικού σταθμού με δύο τύπους αεροπορικού καυσίμου, είναι θεαματικά καθώς σχεδόν καθημερινά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων σημειώνονται κινήσεις μικρών αεροπλάνων, ιδιωτικών τζετ και ελικοπτέρων.

Δεδομένου πως η θερινή σεζόν είναι ακόμη στην αρχή, η επικείμενη κίνηση τους επόμενους μήνες αναμένεται να αυξηθεί. Σημειώνεται δε, πως οι κάτοχοι ιδιωτικών αεροσκαφών αποτελούν μία ιδιαίτερη και ευκατάστατη μερίδα τουριστών, οι οποίοι συνεχώς αναζητούν νέους και εναλλακτικούς προορισμούς», αναφέρει ο κ. Σιούτης.

Ο τιμοκατάλογος στάθμευσης αεροσκαφών

Η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της AOPA Hellas αναφέρει εν συντομία τα εξής:

«Υπολογίζοντας προσεκτικά την κατάσταση κόστους στα αεροδρόμια της Ελλάδας για την τρέχουσα σεζόν, η AOPA καταλήγει στις παρακάτω προτάσεις για είσοδο/έξοδο και ανεφοδιασμό, επισφραγίζοντας το ελάχιστο δυνατό κόστος:

Από/Προς- Βορρά/Νότο: Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Δεν χρειάζεται προκράτηση θέσης στάθμευσης και το αεροδρόμιο δεν είναι ιδιωτικό. Παρέχει καύσιμα JET A-1 και AVGAS».

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι αποστείλαμε σε όλες τις αερολέσχες και τις αεροπορικές εταιρείες τα κόστη στάθμευσης των αεροσκαφών της γενικής αεροπορίας για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τα οποία έχουν ως  εξής:

EU-registered aircraft:

<2tons MTOW: 1,63€/day

2<MTOW<3tons: 3,26€/day

3<MTOW<5,7tons: 4,89€/day

Non EU-registered aircraft:

<2tons MTOW: 7,34€/day

2<MTOW<3tons: 8,15€/day

3<MTOW<5,7tons: 16,30€/day