ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΑΙ – Καταγγελίες και βολές προς τη Διοίκηση της επιχείρησης

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη Διοίκηση της Επιχείρησης «για ενέργειες που προσπαθούν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστηρίων με αόριστες αναφορές οι οποίες αμφισβητούν ευθέως τα μισθολογικά στοιχεία εργαζομένων», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Στη συνέχεια οι Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΙ, επισημαίνουν πως «σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνονται στις προτάσεις της επιχείρησης ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων προς τεκμηρίωση των ισχυρισμών της, κάνει επίκληση του από «19-10-2020 πορίσματος – πραγματογνωμοσύνης του ορκωτού ελεγκτή λογιστή κ. Αθανασίου Αποστολόπουλου». Για το αν οι ισχυρισμοί είναι εσφαλμένοι ή όχι θα κριθούν όταν έχουμε και εμείς το πόρισμα στα χέρια μας. Απορία μας είναι πως γίνεται χρήση ενός πορίσματος που εμπεριέχει αιχμές για λάθος υπολογισμό της μισθοδοσίας μας από τη στιγμή που δεν έχει τεθεί ποτέ υπόψη μας; Εδώ όμως προκύπτουν δύο σοβαρά ερωτήματα, πως ο ορκωτός λογιστής έβγαλε πόρισμα χωρίς να έχει σύμβαση με τη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. και πως έφθασαν τα στοιχεία μας σε αυτόν και με ποια διαδικασία;».

Και καταλήγοντας τονίζονται στην ανακοίνωση και τα εξής: «Θα πρέπει να τονίσουμε  ότι οι διαδικασίες διακίνησης τέτοιων στοιχείων διέπονται από τους κανόνες της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Να τονίσουμε εδώ, ότι ως εργαζόμενοι ποτέ δεν αρνηθήκαμε τον έλεγχο σε ότι αφορά της μισθοδοσίας μας με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και οι τυπικές διαδικασίες.

Δύο περίπου χρόνια που είστε Διοίκηση, παρόλο που δεν καταφέραμε να βρούμε εξωδικαστική λύση στις δικαστικές μας διαφορές, έχει γίνει προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κλίμα διαλόγου και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα επιφέρει την ΄΄πολυπόθητη΄΄ εργασιακή ειρήνη. Οι ενέργειες όμως αυτές στις οποίες προαναφέραμε το μόνο που κάνουν είναι να δυναμιτίζουν αυτές τις προσπάθειες. Αυτό το οποίο αιτούμαστε και σας καλούμε να συμβάλλετε  αυτή τη στιγμή είναι “τίμιες δίκες”».