Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στην έκθεση που διοργανώνει η Cava 800, με τη συμμετοχή οινοποιείων από όλη την Ελλάδα
Ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και σε ρυθμούς φυσιολογικής ζωής και για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις έστειλε η δυναμική συμμετοχή οινοποιείων από όλη τη χώρα, αλλά και η μαζική προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Epirus Pallace την Κυριακή, η Cava 800.
Στην εκδήλωση αυτή, που ήταν η πρώτη μετά από τα δύο χρόνια της πανδημίας και ενώ το ξέφωτο φαίνεται στον ορίζοντα, συμμετείχαν περισσότερα από 40 οινοποιεία της χώρας, αλλά και επιχειρήσεις εμπορίας ποτών εντός και εκτός Ελλάδας. Εκατοντάδες επισκέπτες, εκπρόσωποι καταστημάτων εστίασης, ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και πολίτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά κρασιά γνωστά ή και λιγότερο γνωστά, με χαρακτηριστικό τους γνώρισμα όμως την εξαιρετική ποιότητα. Αυτό άλλωστε, όπως επισήμανε για την Cava 800, ο Σπύρος Παππάς θα πρέπει να είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για την ελληνική πρωτογενή παραγωγή και φυσικά για τους οινοπαραγωγούς και τα οινοποιεία.
Επίσης αναφέρθηκε στο αποτύπωμα της πανδημίας στις επιχειρήσεις του κλάδου, τονίζοντας πως υπάρχουν σημαντικές πληγές, από την άλλη όμως κατά την ίδια περίοδο και τουλάχιστον το διάστημα που τα καταστήματα ήταν κλειστά, δημιουργήθηκαν νέες συνήθειες των καταναλωτών, κάποιες από τις οποίες τουλάχιστον θα μείνουν ενεργές για χρόνια.
«Καταρχάς, οφείλω να πω, πως το μυαλό όλων μας βρίσκεται σε ό,τι γίνεται στην Ουκρανία και είναι κάτι που μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, ψυχολογικά. Από εκεί και πέρα όμως, είναι η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνουμε δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, με την προσδοκία, ότι βρισκόμαστε προς το τέλος της και αυτό που θέλουμε, είναι να κάνουμε, είναι ένα ψυχολογικό restart και στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Όλες οι επιχειρήσεις επηρεάστηκαν και έχουν πληγεί από την πανδημία, όμως επειδή θέλουμε να βλέπουμε το καλό που υπάρχει, να πούμε, ότι σε αυτήν την περίοδο δημιουργήθηκαν νέες συνήθειες των καταναλωτών, που θα μείνουν για χρόνια. Ο κόσμος είχε τη δυνατότητα και το χρόνο να αναζητήσει και να επιλέξει ποιοτικά προϊόντα και απέκτησε μία συνήθεια που εκτιμώ, ότι θα μας συντροφεύσει για αρκετά χρόνια. Το ελληνικό κρασί έχει πολλές δυνατότητες και γίνονται πολλές αξιόλογες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια από μικρά και μεγαλύτερα οινοποιεία. Το παράδειγμα της Σαντορίνης, ενός μικρού νησιού, που καταφέρνει με τη μικρή του παραγωγή, να διαθέτει ακριβό κρασί σε όλον τον κόσμο είναι κάτι που θα πρέπει να το ακολουθήσουμε. Όχι μόνο στο κρασί, αλλά σε όλα τα είδη και προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, με μικρές ποσότητες και μεγάλη ποιότητα», ανέφερε ο κ. Παππάς.
Για τη σημασία που έχουν για την περιοχή και την τοπική οικονομία, να διοργανώνονται ξανά τέτοιου είδους εκδηλώσεις μίλησαν ακόμη, ο αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης, ο πολιτευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στ. Σιούτης.