ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Πολλά τα πλεονεκτήματα για τους επιτυχόντες που θα το επιλέξουν

Η Πρύτανης, Άννα Μπατιστάτου, κάλεσε τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών, να επιλέξουν τμήματα του τοπικού ΑΕΙ, το οποίο κατατάσσεται διεθνώς σε μία από τις υψηλές θέσεις στην έρευνα

 

Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα που δίνει στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά, την Τετάρτη, η Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγήτρια, Άννα Μπατιστάτου.

Σύμφωνα με την Πρύτανη, οι επιτυχόντες, έχουν πολλούς και σοβαρούς λόγους να επιλέξουν στο μηχανογραφικό τους μία από τις σχολές και ένα από τα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μιλώντας στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, η κα Μπατιστάτου, μαζί με τις ευχές στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών, απευθύνθηκε σε όλους, καλώντας τους να επιλέξουν τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παραθέτοντας μερικά από τα πλεονεκτήματα του τοπικού ΑΕΙ.

«Θα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι φοιτητές ότι το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών όχι μόνο από τα Γιάννενα και την Ήπειρο αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι ένα συμπεριληπτικό Πανεπιστήμιο που δίνει την ευκαιρία της αλληλεπίδρασης με φοιτητές και γνωστικά αντικείμενα άλλων τμημάτων ακριβώς λόγω των πρωτοποριακών προγραμμάτων σπουδών. Έχουν μία μεγάλη ευκαιρία οι φοιτητές να γνωρίσουν τη χαρά της επιστήμης και της έρευνας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να κατατάσσεται διεθνώς σε μία από τις υψηλές θέσεις στην έρευνα.

Να γνωρίζουν επίσης οι αυριανοί φοιτητές ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχει στη συμμαχία ευρωπαϊκών πανεπιστημίων κάτι που σημαίνει ότι οι μισοί και πλέον φοιτητές του θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ένα από τα επτά πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία συμμετέχουν επίσης και για τη διδασκαλία και για την έρευνα αλλά ακόμη και για την επαφή με την τοπική κοινωνία. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να επιλέξουν ένα πανεπιστήμιο με βαθιές ρίζες στην Ήπειρο αλλά ανοιχτό σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε η κα Μπατιστάτου.