ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ – 700.000 ευρώ για κυκλικό κόμβο στην Ε.Ο. Παραμυθιάς – Γλυκής

Και 624 χιλ. ευρώ για αντικατάσταση απορριμματοφόρων του Δήμου Ιωαννιτών, με νέα ενεργειακά αποδοτικά οχήματα

 

Η κατασκευή ενός ακόμη έργου οδικής ασφάλειας πρόκειται να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για τον κυκλικό κόμβο Προδρομίου, στην Εθνική Οδό Παραμυθιάς- Γλυκής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, για το οποίο στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε οριστικό ανάδοχο την Οδοκατ Α.Ε..

Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:

– Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Γοργόμυλου Πρέβεζας, με προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Ανάδοχος Χρήστος Κώστας.

– Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Δρυόφυτου Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ. Ανάδοχος Κώστας Χρήστος.

– Απομάκρυνση ελλενίτ από τα παλιά κτίρια του Κάστρου Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Διοικητηρίου Π.Ε. Πρέβεζας με προϋπολογισμό 103.000 ευρώ.  Ανάδοχος: Polyeco Α.Ε.

Εγκρίθηκαν επίσης οι διαδικασίες δημοπράτησης των έργων:

– Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι, είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 320.000 ευρώ.

– Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βίτσας, με προϋπολογισμό 79.000 ευρώ.

Βελτίωση υποδομών ΤΟΕΒ

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, η Οικονομική Επιτροπή, έλαβε δύο αποφάσεις για έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των ΤΟΕΒ Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, στον ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρή πρόκειται να γίνει εγκατάσταση ηλεκτρονικών καρτών άρδευσης. Η προμήθειά τους έχει προϋπολογισμό 490.000 ευρώ και η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε το διαγωνισμό με ανάδοχο την Α.Τ.Ε. Βλαχας Π.

Στον ΤΟΕΒ Γλυκής (Αχέροντα- Γλυκή) θα εκτελεστούν έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του δικτύου του. Το έργο έχει προϋπολογισμό 548.840 ευρώ και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε από την Οικονομική Επιτροπή η: «Εφαρμογές Αυτοματισμού Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης».

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδος (2014-2020) – δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

Προμήθεια ενεργειακών απορριμματοφόρων

Εν τω μεταξύ, τη Σύμφωνη Γνώμη της για την «Προμήθεια τεσσάρων απορριμματοφόρων» της πράξης «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ιωαννιτών με νέα ενεργειακά αποδοτικά και χαμηλών εκπομπών οχήματα» διατυπώνει  με έγγραφό της η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».

Η Σύμφωνη Γνώμη διατυπώνεται τόσο για το σχέδιο σύμβασης, όσο και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, που έχει προϋπολογισμό 624.960 ευρώ.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας