ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝΙ – Στην αντεπίθεση με πυρά κατά της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Για πρωτοφανή και άνευ προηγουμένου πρόθεση της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., να προσδώσει πολιτικές διαστάσεις στις εσωτερικές διεργασίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, αναφέρονται και τα εξής: «Το Π.Γ.Ν.Ι., όπως περίτρανα απέδειξε η μέχρι τώρα εμπειρία, στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων και προσέφερε – και συνεχίζει να προσφέρει – υπηρεσίες υγείας προς όλους του Πολίτες. Και το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ΟΛΟΥ του Προσωπικού του Νοσοκομείου και της Διοίκησης, και όχι μεμονωμένων Προσώπων.

Το Π.Γ.Ν.Ι. κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ – παρόλες τις προσπάθειες που καταβάλλατε για το αντίθετο όταν είχατε την ευθύνη της Διοίκησης του – συνεχίζει και θα συνεχίζει να λειτουργεί υποδειγματικά. Αναφορικά για τα «περί καρατομήσεως» που αναφέρονται στο εν λόγω Δελτίου

Τύπου, είναι ανυπόστατα. Και απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί ΟΥΔΕΝ έγγραφο παράπονο προς τον Σύλλογο Εργαζομένων περί των μετακινήσεων του Προσωπικού. Διώξεις λοιπόν ξεκάθαρα δεν έγιναν. Οριζόντιες αλλαγές (μετακινήσεις Προϊσταμένων) πραγματοποιήθηκαν, βάσει του πλάνου Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Ι.

Όμως πάντοτε, κάθε Διοίκηση του Νοσοκομείου, έχει την ευχέρεια να πραγματοποιεί τέτοιες μετακινήσεις, βάσει του επιχειρησιακού της σχεδίου. Η Διοίκηση επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν  πραγματοποιούσε τέτοιου είδους επιλογές; Που ήταν τότε η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ να κουνήσει το δάχτυλο στην τότε Διοίκηση του Π.ΓΝ.Ι.;

Ως Σύλλογος Εργαζομένων θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια της Ν.Ε. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ, να πολιτικοποιήσει την λειτουργία του Π.Γ.Ν.Ι. στην κρίσιμη αυτή καμπή του 4ου Κύματος της Πανδημίας. Μάλιστα την ώρα που το Νοσοκομείο ταλανίζεται από την υλοποίηση αποφάσεων της Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν στην εκ νέου εγκατάσταση πληροφοριακού προγράμματος σε ένα Νοσοκομείο που ήταν παράδειγμα για το πληροφοριακό του Σύστημα και κατάφεραν να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στην λειτουργία του, τώρα που οι συγκυρίες απαιτούν το Π.Γ.Ν.Ι. να βρίσκεται στις επάλξεις».