Στο τέλος του έφτασε το έργο με τον διακριτικό τίτλο PALIMPSEST, με επικεφαλής εταίρο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι και την Επαρχία του Λέτσε στην Ιταλία.
Το πρόγραμμα εντάχθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Interreg Ελλάδα – Ιταλία και ήταν το ένα από τα 62 συνολικά έργα που υλοποιήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο με συνολικό προϋπολογισμό 163 εκ. ευρώ.
Την Τρίτη το απόγευμα και το πρωί της Τετάρτης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου που εστιάζει στο πως στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να ενταχθούν εκ νέου στην πόλη με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, στις περιοχές της Ηπείρου και της Απουλίας.
Στο πλαίσιο αυτό, στην πόλη των Ιωαννίνων και αντίστοιχα στις πόλεις της Ιταλίας, δημιουργήθηκε μία ψηφιακή εφαρμογή που είναι εύκολο να την «κατεβάσει» ο καθένας στο κινητό του τηλέφωνο και κάνοντας χρήση της, να έχει τη δυνατότητα κατά την περιήγησή του στην πόλη, να απολαύσει τις διαδραστικές εγκαταστάσεις που ενεργοποιούνται από τους ίδιους, μέσω του προσδιορισμού της ακριβούς τοποθεσίας των αφηγηματικών στοιχείων.
Ο επιστημονικώς υπεύθυνος του έργου, Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Ξενοφών Μπήτσικας, η Σοφία Τριάντου από την περιφέρεια Ηπείρου και ο Τζιανφράνκο Κανταλέτα, επικεφαλής της τεχνικής γραμματείας του έργου, αναφέρθηκαν στην επιτυχή ολοκλήρωσή του και στο αποτύπωμα που αφήνει και στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και στις περιοχές της Ιταλίας, όπου πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες παρεμβάσεις.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης που παρέστη στην τελετή ολοκλήρωσης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων του Έργου εξέφρασε την ικανοποίηση των πρυτανικών αρχών και απένειμε τα εύσημα στους συντελεστές του Έργου και ιδιαίτερα στον κ. Μπήτσικα, ως επικεφαλής του Έργου.