Αρχική Χωρίς κατηγορία ΗΠΕΙΡΟΣ – Βάσεις για την αύξηση του εγχώριου τουρισμού

ΗΠΕΙΡΟΣ – Βάσεις για την αύξηση του εγχώριου τουρισμού

Από την παράταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» – Νέες προϋποθέσεις με διεύρυνση των κριτηρίων που κάνουν πιο ευέλικτο το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους

Το Υπουργείο Τουρισμού με επιστολή του, ενημέρωσε και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, για την παράταση του προγράμματος ενίσχυσης της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού «Τουρισμός για Όλους».
Η παράταση του προγράμματος είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν, αλλά παράλληλα να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις του τουρισμού.
Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο, λειτούργησε τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως για τις μονάδες των παραθαλάσσιων περιοχών, όπως όμως και μέχρι τον Οκτώβριο για κάποιες από τις μονάδες του ορεινού όγκου της Ηπείρου.
Από την περίοδο που ουσιαστικά η λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων και των καταλυμάτων σταμάτησε, λόγω των εξελίξεων με την πανδημία, το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί στην πράξη, όπως και μέχρι σήμερα, τη στιγμή που δεν έχουν επιτραπεί οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Το υπ. Τουρισμού δίνει πέραν της παράτασης και νέες προϋποθέσεις διευρύνοντας τα κριτήρια και κάνοντας πιο ευέλικτο το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους.
Ανάλογα με την συμφωνία, ο δικαιούχος μπορεί να επιλέξει να αξιοποιήσει το e-voucher που έχει στην κατοχή του για δύο, τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις και να επιδοτηθεί ως εξής:
– Δυο διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους).
– Τρεις διανυκτερεύσεις Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους).
– Τέσσερις διανυκτερεύσεις Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, το πρόγραμμα για όσο διάστημα εφαρμόστηκε, έτυχε σημαντικής ανταπόκρισης από τους πολίτες, ειδικά σε παραθαλάσσιους καλοκαιρινούς προορισμούς, αλλά και στον ορεινό όγκο της περιοχής.
Η συνέχιση πλέον του προγράμματος μέχρι το τέλος του έτους δίνει τη δυνατότητα εφόσον φυσικά επιτραπούν και οι μετακινήσεις να ενισχυθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες, να κάνουν τα ταξίδια τους, περιορίζοντας σημαντικά το κόστος διαμονής ή και καλύπτοντάς απόλυτα.
«Αυτό που θα προσπαθήσουμε, είναι να εξασφαλίσουμε από τώρα και την παράταση του προγράμματος, τουλάχιστον για 10-15 ημέρες ακόμη, ώστε να μην μείνει στη μέση η περίοδος των εορτών, και να ισχύει το πρόγραμμα και για την πρωτοχρονιά και τα Φώτα του 2022. Το θέμα είναι να επιτραπούν πλέον οι μετακινήσεις των πολιτών για να ταξιδέψουν, αν και κρατάμε μικρό καλάθι για την περίοδο του Πάσχα, όπου ακόμη κι αν ανοίξουν οι μετακινήσεις, είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να έχουμε ροή επισκεπτών. Ευελπιστούμε τουλάχιστον, ότι θα αλλάξουν τα πράγματα από τις 14 Μαΐου και σταδιακά θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε ο κ. Σουρέλης.
«Εφόσον επιθυμείτε τη συνέχιση της συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού δεν χρειάζεται από πλευράς σας καμία ενέργεια και μπορείτε να δέχεστε κανονικά κρατήσεις από τους δικαιούχους/κατόχους e-vouchers έως 31/12/2021 σύμφωνα με τις τιμές συνεργασίας που έχετε δηλώσει στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους για να εξαιρεθείτε από το Μητρώο Παρόχων του προγράμματος για το έτος 2021 παρακαλούμε όπως αποστείλετε στο email (unsubscribe_tourism4all@mintour.gr) απάντηση με αποκλειστική προθεσμία την 26.04.2021, επισυνάπτοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου με την σφραγίδα της επιχείρησης στην οποία θα αναφέρεται την επωνυμία και το ΑΦΜ της επιχείρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων.