ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Τίμησε τους βετεράνους του ΠΑΣ και τον Ζντένκο Μουφ

Τον Σύνδεσμο Βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ζντένκο Μουφ που ταξίδεψε από την Σερβία για να βρεθεί στην πόλη που τον λάτρεψε τίμησε χθες ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, αντιδήμαρχοι και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον αθλητισμό Νίκος Τσώλης υποδέχθηκαν τις μεγάλες δόξες του ΠΑΣ στην ισόγεια αίθουσα το δημαρχείου.

Αφορμή για την εκδήλωση είναι ο αγώνας των βετεράνων του ΠΑΣ με τον αντίστοιχο σύνδεσμο της ΑΕΚ και με σκοπό την ενίσχυση των δομών στην Ιερά Μονή Δουραχάνης.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ εξήρε την πρωτοβουλία αυτή και τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε αντίστοιχη.

«Σήμερα ανταποδίδουμε το ελάχιστο στους βετεράνους του ΠΑΣ για τις στιγμές που χάρισαν στην πόλη επί σειρά ετών.  Τους ζητούμε να συνεχίσουν τις ωραίες πρωτοβουλίες όπως τον αγώνα που θα δούμε για την ενίσχυση των δομών της Μονής Δουραχάνης. Από την πλευρά μας θα είμαστε δίπλα τους και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθειά τους με τα μέσα που διαθέτουμε» ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε στα Γιάννενα τον Ζντένκο Μουφ, έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή που έγραψε ιστορία με το πέρασμά του από την τοπική ΠΑΕ.

«Ξεχωριστός για το πάθος, την αγωνιστικότητα και το ήθος. Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες όπου το όνομά του έγινε σύνθημα στις εξέδρες και σύνθημα στην πόλη.  Όλο και σε κάποιο τοίχο θα υπάρχει ακόμη γραμμένο! Απόδειξη ότι τα χρόνια ναι μεν περνάνε, αλλά ο χρόνος δεν σβήνει τις όμορφες στιγμές. Είναι αναμνήσεις που κουβαλάμε, είναι οι αφηγήσεις προς τους νέους» σημείωσε ο Δήμαρχος απονέμοντάς του το μετάλλιο της πόλης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Τσώλης, απονέμοντας το μετάλλιο στον πρόεδρο του συνδέσμου βετεράνων Δημήτρη Κλείτσα σημείωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να τιμά και να βραβεύει μεγάλους ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους στον ΠΑΣ και την πόλη.

Εκ μέρους των βετεράνων ο Δημήτρης Κλείτσας ευχαρίστησε τον Δήμο για την τιμή και σημείωσε ότι ο Σύνδεσμος θα είναι παρών σε κάθε φιλανθρωπική εκδήλωση.

Ο Ζντένκο Μουφ δεν έκρυψε την χαρά του για την επιστροφή του στα Γιάννενα, τα οποία χαρακτήρισε δεύτερη πατρίδα του, αφού όπως είπε στην πόλη έζησε αξέχαστες στιγμές.

Εξέφρασε δε την χαρά του για την πορεία που κάνει ο ΠΑΣ στο πρωτάθλημα και για την σταθερή εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια.

«Έζησα αξέχαστες στιγμές στα Γιάννενα και εντός και εκτός γηπέδου, αγαπήθηκα και αγάπησα πολύ και την ομάδα και την πόλη και τους φιλάθλους. Λέω στη Σερβία στους φίλους μου, για να τους πω πόσο πολύ αγαπώ τα Γιάννενα, ότι όταν πεθάνω, θέλω να δω τι θα γίνεται στα Γιάννενα εκείνη την ημέρα. Ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έχει μία σταθερή πορεία, έχει καλούς παίκτες και καλούς προπονητές. Νευριάζω αν τυχαίνει να έχω δουλειά και δε μπορώ να παρακολουθήσω τους αγώνες του ΠΑΣ. Χαίρομαι πολύ που σήμερα είναι καλύτερα χρόνια για τον ΠΑΣ από τότε που ήμουν εγώ και εύχομαι η ομάδα να είναι πάντα στην Σούπερ Λίγκα. Δεν έχω ακόμη την άδεια του προπονητή που χρειάζεται για να δουλέψω στη Σούπερ Λίγκα, όμως μπορεί κάποια στιγμή να γίνει και αυτό (σ.σ να εργαστεί στον ΠΑΣ), όμως μου φτάνει που έρχομαι στα Γιάννενα και ως τουρίστας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μουφ, για να απαντήσει στο τέλος, αν θα φορέσει τη φανέλα με το «9» στο φιλικό με την ΑΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα. «Στους βετεράνους δεν έχει καμία σημασία το νούμερο της φανέλας, αλλά να βοηθάμε όπου και όπως μπορούμε. Στους βετεράνους πλέον περισσότερο μετρά το τρίτο ημίχρονο», κατέληξε, για να εκφράσει για μία φορά ακόμη την ευγνωμοσύνη του προς τους φιλάθλους του ΠΑΣ για την διαχρονική αγάπη τους προς το πρόσωπό του.